Kapuralin: Neodlučni - glasujte po vlastitoj savjesti i za vlastite interese!

SRP PREDSTAVIO IZBORNI PROGRAM
Povodom nadolazećih izbora, svoj je program danas predstavila i Socijalistička radnička partija, predsjednik Vladimir Kapuralin.
SRP – 7. izborna jedinica, redni broj 14. SRP izlazi u šest izbornih jedinica, prvoj, drugoj, šestoj, osmoj, devetoj i desetoj.

Prioriteti SRP-a su: zaustavljanje pljačke i rasprodaje turističkih resursa, razdvajanje Crkve od države i škole, te smještanje u Crkvu gdje je njezino mjesto, istaknuo je Kapuralin i dodao de se 'ova opcija zalaže i za izlazak iz Europske unije i NATO-a – instrumenta u rukama svjetskih moćnika, na čelu s SAD-om.
'Apeliramo da svi vi, posebno oni neodlučni i razočarani koji ne vjerujete da išta možete promijeniti, odbacite te defetističke stereotipe koji pušu u jedra onih koji vas drže u ropstvu, odbacite okove koji vas sputavaju, vi ste realna snaga, izađite na izbore. Vaš glas vrijedi kao i glas svakog drugog građanina, bez obzira na dob, spol, obrazovanje, vjeroispovijest, nacionalnost, socijalno stanje i ostalo. U nedjelju 11. rujna vaš je glas jači od oružja', poručio je Kapuralin, pojašnjavajući da 40% građana koji ne izlaze na izbore zapravo odlučuju o pobjedi. Pozvao je njih da glasaju, ali po vlastitoj savjesti i za vlastite interese.

'Dosadašnje iskustvo govori da punih 25 godina nakon kontrarevolucije i secesije, otimanja svega što su generacije prije toga postigle instaliranjem neoliberalnog kapitalizma i uvođenja igrokaza zvanog 'parlamentarna demokracija', svi oni koji žive od svog fizičkog ili umnog rada, izgubili su mogućnost odlučivanja i ostali su bez političkog subjekta u tom Parlamentu koji bi štitio njihove povijesne interese. Posljedice tog procesa vidljive su na svakom koraku, a iskazuju se kroz gubitak stečenih socijalnih, ekonomskih, pravnih i općenito civilizacijskih dosega.

'Razlog tome je što sve do sada u Saboru zastupljene stranke zastupaju građansku opciju i one štite povijesne interese kapitala, a ne rada', rekao je Kapuralin i zaključio da je SRP u ovom trenutku jedina politička partija u Hrvatskoj koja svoj program zasniva na klasnom argumentu, što znači nadređenost interesa rada i prava koja iz njega ističu nad pravima na profit, malobrojnih izrabljivača tuđeg rada. Smatra da je to dokaz da SRP više brine o nacionalnim interesima od ostalih građanskih stranaka pa i onih ekstremnih klero - fašističkih. Dodaje da interesi radnih ljudi ne mogu biti u suprotnosti sa nacionalnima, a interesi kapitala mogu biti u koliziji sa nacionalnima jer je kapital transgranični i trans nacionalni.

'SRP igra ovu utakmicu na protivničkom terenu i po protivničkim pravilima i to je razdjelnica nas i ostalih stranaka i garancija da nam sve kategorije građana mogu vjerovati', rekao je Kapuralin za medije. (rex/foto Marko Zubonja)

Facebook komentari