Kapetanija u akciji Sigurna plovidba 2020. - VIDEO

PULSKO PODRUČJE IMA NAJVIŠE PREKRŠITELJA 
Jutros smo 'sudjelovali' u akciji Sigurna plovidba Lučke kapetanije Pula. Akcija je to koju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine organizira na razini Republike Hrvatske. Isplovili smo u 10 sati ispred Lučke kapetanije u Puli te smo jutro proveli u pulskom akvatoriju s ciljem sankcioniranja prekršitelja koji svojim neodgovornim ponašanjem ugrožavaju ljudske živote na moru. 

Područje Lučke kapetanije Pula područje je s najviše intervencija u Republici Hrvatskoj a najčešći prekršitelji su strani državljani, što je posebno istaknuto a području Medulina. Ova godina specifična je po manjem broju nautičara i turista. Do sada je provedeno 20% akcija traganja i spašavanja u odnosu na lani, a sve akcije su uspješno okončane.

Posada broda koja nas je povela u potragu za eventualnim prekršiteljima bila je u sastavu: Lučka kapetanica Dolores Brenko Škrejanc, Nautičar II vrste Mirko Gruber I Nautičar III vrste Matija Ilić.

Za vrijeme našeg boravka u akciji zabilježen je jedan prekršitelj, slovenski državljanin koji je kažnjen za glisiranje u pulskom zaljevu gdje je maksimalna dozvoljena brzina 8 čvorova.

Akcija Sigurna plovidba 2020, Lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc

Objavljuje Regional Express u Ponedjeljak, 10. kolovoza 2020.

Iz Lučke kapetanije ističu kako se puno radi na prevenciji u koju spada informiranje nautičara ali i ograđivanje plaža koje su pod koncesijom. Nautičari i plivači moraju paziti i kod kupanja na prirodnim plažama gdje je po zakonu dozvoljeno udaljavanje plivača na 100 m udaljenosti od obale.

Ako ljudi ne poštuju pravila prinuđeni smo ih sankcionirati jer ugrožavaju ljudske živote na moru – zaključili su iz kapetanije.
(REX/Foto i video Manuel Angelini)

Facebook komentari