Kako je propala najdugovječnija istarska modna kuća Arena trikotaža - VIDEO

POGLEDAJTE "POČETAK I KRAJ", NAGRAĐENU FOTOGRAFSKU PRIČU SNJEŽANE BRATANOVIĆ
Svjesna neponovljivosti trenutka, s fotoaparatom u ruci, Snježana Bratanović dobila je priliku ući u arhitektonski kameleon, glavnu zgradu nekadašnje Modne trikotaže Arena u Puli.

Zgrada ogoljelih interijera, rasprodane imovine, devastiranih i opustošenih hala duhova, ukazivala je na ne tako davnu prisutnost života, najdugovječnije i jedine istarske modne kuće, koja je u zlatno doba nosila naziv Arena trikotaža.

Serija fotografija „Početak i kraj“ svjedoči o propasti tvornice koja je bila pokretač života i tekstilni spomenik našeg grada. Video uradak, koji nosi naziv istoimene serije fotografija, nastao je u siječnju 2016. sa osobnom željom dokumentiranja jednog razdoblja te iz potrebe svojevrsnog oživljavanja sjećanja neponovljive i jedinstvene Modne trikotaže Arena Pula koja je radila punih 65 godina, a danas je samo veliko industrijsko groblje.

„Fotografskom pričom nastojala sam povući paralelu jednog vremena, ne tako davne prošlosti, kada je tvornica zapošljavala naše bake i majke, djedove i očeve, a proizvodnja bila na vrhuncu, i današnjeg vremena stečaja, otkaza, rasprodaje i kraja, gdje je sav taj sjaj sasvim iščeznuo i 'zlatno doba' definitivno otišlo u povijest...“ ističe autorica u video uratku.

Dokumentarna serija „Početak i kraj“ nagrađena je 2. Nagradom na Salonu fotografije Vinkovci 2016, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije i izložena za javnost u Galeriji fotografija Meraja, Vinkovci.
(Rex)

Video vezan uz članak

Facebook komentari