Jadranka Nišević nominirana je za Večernjakovu Ružu…

RAZGOVOR S POPULARNOM ISTARSKOM RADIJSKOM VODITELJICOM
Prigodom nominacije za Večernjakovu Ružu u kategoriji Radijska osoba godine, razgovarali smo s Premanturkom i popularnom radijskom voditeljicom na Radio Puli, Jadrankom Nišević.

Nominirana ste za Večernjakovu Ružu u kategoriji Radijska osoba godine. Što to za Vas znači, obzirom da dolazite iz Istre, gdje ipak nismo u zagrebačkoj medijskoj žiži i u kontekstu lijepih imena koja su uz Vas nominirana?
 Jako mi puno znači. Sama nominacija za ovu prestižnu nagradu nije mala stvar, jer to znači da je struka prepoznala tvoj rad. A to je već nagrada. Konkurencija je tim veća što sam jedina nominirana na lokalnoj razini, jer se frekvencijama čujem u Istri i užoj okolici, dok se ostale nominirane kolege čuju u cijeloj zemlji. Tu je svakako i internet streaming, ali velik broj slušatelja još je naviknut na FM, što je u suštini izvrsno! Jer je radio poseban i jedinstveni medij uz kojega možeš baš sve! Velika mi je čast biti nominirana među kolegama, koje su istaknute medijske osobe.
 
Okušala ste se i kao producentica; radite s najvećim estradnim hrvatskim imenima, no radio je ipak Vaša prva ljubav, zar ne? Što vas najviše osvaja na radiju kao mediju?
 Radijski posao je istovremeno i producentski posao. Stalno organiziraš gostovanja u eteru, osmišljavaš program, usklađuješ ga i dogovaraš sadržaje koji moraju biti aktualni, edukativni, zanimljivi i korisni javnosti. Radio je izravna veza sa slušateljima i ta ljubav koja jednostavno osvaja. Svaki je kontakt na radiju prvi, izravan i originalan. Nema fejkanja, ni probe ni reprize. Sve je stvar trenutka i emocije! I upravo u tome je čar i posebnost ovog posla koji radim.
 
 Koje sve emisije uređujete, pripremate i vodite; i po čemu su one različite jedna od druge?
 Vodim emisiju Škovacera u kojoj slušateljima pronalazim odgovore na njihova pitanja vezana uz životne probleme i razne situacije. Često se žele samo požaliti, razmijeniti mišljenje o nekom problemu ili jednostavno baciti čakulu. Ali najljepši je osjećaj kada svojim odgovorima ili kontaktima pomogneš nekome. To je ono pravo, kada spojiš građane s društvenom zajednicom, kada im pomogneš. Jer, u stvari zbog toga i radimo ovaj posao. Uz Škovaceru radim kultnu zabavno-glazbenu emisiju AT Klub u kojoj već više od trideset godina predstavljamo glazbene novitete, družimo se s našim poznatim glazbenicima, premijerno najavljujemo njihove singleove. Tako da se u AT Klubu mogu prvi put čuti budući hitovi. To je taj mali luksuz koji si možemo priuštiti i s ljubavlju ga poklanjamo našim slušateljima s kojima smo uvijek u izravnom kontaktu. Treća emisija koju bih istaknula je Radiodegustacija – emisija o kulturi jela i pića. Volim putovati i puno sam zemalja, kultura, kuhinja i običaja vidjela i okusila, tako da mi je dobra gastro priča s ljubiteljima i proizvođačima dobre hrane i pića uvijek dobro došla. To mi je pravi užitak!
 
 
Kako uspijevate biti koncentrirani, znatiželjni i pristojni;  na možda pokoji upit i žalbu (višekratnu) istih slušatelja?
To je jedan poseban odnos sa slušateljima koji se njeguje i gradi godinama. Jako je važno stvoriti i njegovati povjerenje. Slušatelji te uvijek nagrade i njima ne možeš “prodati mačka u vreći”. Uz to, oni nam prenose prve informacije, prave teme i realno stanje u društvu. Oni će prvi ocijeniti je li neki projekt u zajednici dobar ili nije. Osjetiti bilo slušatelja znači osjetiti bilo društva, a to je izuzetno važno u ovom poslu.
 
 
Znače li Vam štogod priznanja? Je li to obveza ili poticaj za daljnji rad?
 Naravno, znače mi jako puno! Potvrda su mi da radim dobro, a istovremeno su mi veliki poticaj da nastavim dalje. Ona svakako i obvezuju. Jer uvijek nastojiš biti bolji i zadržati to povjerenje i struke i slušatelja. Treba uvijek raditi na sebi.
 
 Očekivanja od nagrade? I planovi za skorašnje vrijeme?
 Nagrada je uvijek velika potvrda da je ono što radiš dobro i velik je poticaj da nastaviš truditi se i raditi najbolje što možeš.Posebno puno znači jer je ovo nagrada slušatelja, nominira te struka ali ti slušatelji trebaju dati podršku.
Otkrivati nove priče i pozitivno pridonositi u ovom društvu koje je priznajmo svakim danom nakako nemilosrdnije, nije mala stvar. Zato se treba truditi dati što više možeš. Planovi, ne volim previse planirati jer živim za svaki dan i nastojim uživati najviše što mogu u svakom novom izazovu. I to savjetujem svima. Ne trebamo se previše opterećivati ovim često prisutnim sivilom oko nas jer radost u nama samima.
 
Molim Vas lijepu misao i poruku čitateljima Regionala i istarskoj javnosti?
Ne sramite se sebe i mislite pozitivno I uvijek vjerujte u čuda jer ona postoje. Volite puno I bez zadrške. Budite zahvalni svaki dan.
Uživajte u blagodatima naše Istre koja je predivna. To bogatstvo krajolika, okusa, kulture i klime nezamjenjivo je. Pozivam sve da je okuse i da budu dio ove naše dobre radijske priče! (razgovarala : Jelena VItasović)


Do sutra, 21. ožujka imate priliku dati glas vašim favoritima u kategorijama televizijska osoba godine, radijska osoba godine, televizijsko glumačko ostvarenje godine, glazbenik godine, televizijska emisija godine, radijska emisija godine te novo lice godine.
Za našu Jadranku možete glasati SMS-om na broj 60 085  pošaljete  RUZA2016 23, a glasati  telefonom možete na broj 065 900 900 .

(J. Vitasović/ foto: M. Rosanda)

Facebook komentari