Izdavanje propusnica na temelju Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

PROPUSNICA SE IZDAJE NA IME I PREZIME
Temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Istarske županije nadležni su za izdavanje propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta, ili stalnog boravišta - iz točke II. e) - iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, a na temelju razloga kojeg građanka/in iznese.

Obrazac zahtjeva za izdavanje propusnica može se predati u pisanom obliku, osobno. Također, obrazac zahtjeva može se ispuniti i u elektroničkom obliku i e-mailom poslati na adresu daniela.hrastic@pula.hr. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja.

Mjesto i vrijeme izdavanja propusnica za građane odredit će nadležni Stožeri civilne zaštite gradova i općina, te zajedno s jedinicama lokalne samouprave iskomunicirati način izdavanja propusnica građanima. Rok trajanja propusnice može biti jednodnevni, ili višednevni - ovisno o razlogu izdavanja. Provedbu i nadzor provođenja mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, provode stožeri civilne zaštite gradova i općina i policija.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Stožeru civilne zaštite Istarske županije na e-mail: info.stozer@istra-istria.hr.
 
(REX)

Facebook komentari