ISTRun plogging - utrka za očuvanje okoliša

PLAŽA MARTULINA 21. KOLOVOZA S POČETKOM U 19:30 SATI
Plogging je inovativna aktivnost koja je nastala u Švedskoj gdje ljudi skupljaju otpatke dok trče. Erik Ahlström, entuzijastični skijaš i trkač, skovao je pojam plogga. To je kombinacija riječi "plocka upp" što je švedska riječ za skupljanje i riječi „jogging". Ahlström je pokrenuo organizirano skupljanje otpadaka i trčanje 2016. godine, ali čini se da se pokret globalno zahuktao širom svijeta tijekom 2018. prvenstveno zahvaljujući medijskom izvještavanju o ploggingu na njegovim službenim Instagram i Facebook stranicama.

Tijekom 2019. godine pokrenuto je niz plogging utrka na Plaži Martulina u sklopu ljetne manifestacije #enjoyperoj. Ovogodišnja utrka pod nazivom ISTRun plogging powered by dm koja će se održati u petak 21. srpnja u 19.30 sati na plaži Martulina je nastavak lijepe prošlogodišnje priče. Prijave su moguće on line na http://www.dmplogging.pula.run ili na dan utrke kod BEACH BAR PARADISO od 18.30 do 19.15 sati. Više informacija o samoj manifestaciji možete dobiti na prije navedenoj internet stranici ili na Facebook stranici ISTRun plogging by dm.

Možete se prijaviti u dvije kategorije; natjecateljsku ili obiteljski đir. Natjecatelji imaju zadatak istrčati stazu po Perojskoj šetnici u dužini od 6 km uz dvije kontrolne točke (uvala Portić i AK Pineta), a ukoliko želite biti aktivni u ploggingu, možete se prijaviti u obiteljskom okruženju (najmanje 2 člana) i tijekom 60 minuta skupiti otpad uz plažu Martulina. Kotizacija za natjecatelje je 20 kn, dok za obiteljski đir nema kotizacije. Ujedno, svi natjecatelji mogu iskoristiti promotivnu akciju i prijaviti se istovremeno i na PULSKU Xicu uz popust od 20 kn, što znači da im je utrka u petak praktično besplatna!

Prvih ukupno 50 prijavljenih u obje kategorije dobivaju na poklon majice dm > ISTRun, a najbrži natjecatelji u muškoj i ženskoj kategoriji nagradne poklon pakete našeg glavnog partnera dm i ostalih sponzora. Također će poklon pakete dobiti i sudionici obiteljskog đira gdje nije uvjet brzina niti količina već ekološka svijest i dobra volja. Naši partneri svjesni su velike potrebe za očuvanjem biljnog i životinjskog svijeta, kao i cijelog eko sustava, kako u našem kraju, tako i na cijeloj planeti.

(REX)

Facebook komentari