Istra 1961 je ekipa koju “skrbnici” ne vole

JAD I BIJEDA ZELENO-ŽUTIH
"Ma nije on bio loš, on je sve dobro radio ali su ljudi oko njega iskorištavali njegov položaj i muljali, da je on to znao odmah bi to prekinuo", eto tako nekako opravdavaju djela svojih diktatora sluge njihovih režima. "Nije on znao, jer da je znao..." mislili smo i mi da ne zna sin vlasnika korporacije Baskonija Kerejeta i njegov otac Qujereta. 

No, na konferenciji za tisak koju je održao Kerejeta koji kaže da se tek odnedavno smije potpisivati ovako kako se zove jer španjolske vlasti nisu bile baš prijateljski raspoložene prema Baskima a dvojbu preziva li se Qujereta ili Kerejeta razriješio je odmah na startu konferencije "sin vlasnika" ili bolje rečeno skrbnika NK Istre 1961. Saznali smo tako da "bez alata nema zanata" i da se njihova korporacija ne smatra odgovornom što njihov skrbnik ima problema u razvoju. Za stanje u Istri 1961 Kerejeta je jasno i nedvosmisleno optužio suvlasnike, odnosno Grad Pulu. 

Jedan dio medija gotovo da je prešutio tu tvrdnju no Kerejeta je svima dao do znanja "da je to to" i da pomaka u politici prema prvoj ekipi neće biti, jer jednostavno novac namijenjen prvoj ekipi curi na plaćanje infrastrukture koju im je trebao osigurati suvlasnik odnosno Grad. Pametnom je ta poruka bila jasna, bilo je jasno i da su svi u klubu osim obveznih mjera izolacije, obvezni nositi i zaštitne maske preko očiju, izbjegavati kontakte i navući maske i distancirati se od prve ekipe. 

Kerejeti su bila puna usta "razvoja", ulaganja u budućnost i afirmiranje mladih iako je i najvećem konju jasno da je prva ekipa loša, zapuštena i nekvalitetna. Sa zaštitnom maskom na očima i pozamašnom distancom nekoliko dana ranije javnosti je predstavljen novi sportski direktor Dario Dabac, trener Nehaja iz Senja. Kerejeta je i tim potezom pokazao, dokazao i potvrdio tvrdnje da on za Istru 1961 "ne haje". 

Pronađen je novi trener, legenda istarskog nogometa Fausto Budicin koji bi valjda sada trebao napraviti "čudo". I to s poluigračima, s jednim "pojačanjem", rezervnim bekom Lokomotive Hujberom, izblajhanim Gržanom, Fuentesom koji napokon može igrati tridesetak minuta, Lončarom koji sam sebe napucava u glavu. Trebao bi osigurati bazu djeci iz omladinskog pogona, ova ekipa koju je zatekao Budicin trebala bi biti ekipa koja će osigurati poziciju za one s kojima Kerejeta planira poharati HNL. 

Grad Pula nije reagirala na Kerejetin istup, sve je zgurano pod tepih, mislili su valjda svi da će utakmica protiv "lošijeg" Varaždina staviti stvari na svoje mjesto. I evo, nakon utakmice stvari su (ne)srećom legle na svoje mjesto, Istra 1961 je izgubila i izbezumila sve, komentari na službenim stranicama su nemilosrdni, teško ih mogu ublažiti izmišljeni i lažni profili koji nas pozivaju na "poniznost". Kao budimo ponizni jer su nas Kerejeta i društvo udomili, dali nam sigurnost i spasili nas. 

Hvala im, kako je sinoć nakon utakmice napisao moj kolega Vrkljan, ali pun nam je kurac Dalićevske poniznosti, želimo biti ponosni, bar par sati, ne želimo puzati pred onima koji nas ne uvažavaju, ko to želi neka puzi, nek bude ponizan. Baski se pokazuju i dokazuju kao skrbnici koji nemaju ljubavi prema svom nametnutom djetetu, oni su glavni krivci što Istra 1961 izgleda kao ekipa koja se drži epidemioloških mjera samoizolacije, pa sad tavori na dnu kace zvane Hrvatska nogometna liga. Besmislena politika, besmislena igra i sigurna pozicija na dnu. Strpljenje je pri kraju, a niti simpatije prema Budicinu neće vječno trajati čega je "dobri naš" Fausto vjerojatno svjestan. 

(NENAD MARJANOVIC DR. FRIC)

Facebook komentari