ISDF-Što su gradonačelnik i njegovi pomagači htjeli poručiti?

PRIOPĆENJE ISTARSKOG DEMOKRATSKOG FORUMA
Ponukani sinoćnjim „izlaskom“ gradonačelnika Pule gosp. Miletića i njegovih kolega pišem ovo priopćenje u nadi da ćete isto objaviti.
Sinoć, poslije 21 sat, gradonačelnik Pule, te pročelnici upravnih odjela, zajedno s direktorima gradskih poduzeća priredili su nam pravi performans. Zbog štrajka djelatnika Herculanee, a da kontejneri ne ostanu puni smeća, gradski službenici su se „bacili“ na posao.
Iskreno, lijepa predstava! Sve sudionike krasi velika kolegijalnost. Danas svi skupljaju smeće, sutra će, vjerojatno,  naplaćivati parkiranje, a u srijedu će gradonačelnik Pule odvoziti jednu autobusnu liniju. Da nije istinito bilo bi smiješno!
Moram priznati da mi nije jasno što su gosp. gradonačelnik Pule i njegovi „ pomagači“ željeli ovom predstavom postići. Gospoda su novcem građana grada Pule plaćeni da rade „svoj„ posao. Dakle, mislim da bi gosp. Miletić i njegove kolege morali naći načina (ponavljam, za to su plaćeni ) kako riješiti nastali problem, a ne, od cijele situacije, raditi skeč. Možda, baš, boljim i realnijim, i od ovoga danas, proračunom. Poštovana gospoda bi trebala, radeći svoj posao, osigurati uvjete kako bi komunalna poduzeća mogla funkcionirati, dakle, podmirivati sve svoje obveze, pa tako i  obveze iz kolektivnih ugovora njihovih zaposlenika. Moram napomenuti da se puno prije znalo kakva je financijska situacija, pa su se  razgovori oko uvjeta iz spomenutih ugovora morali voditi daleko, daleko ranije. Ali našem poštovanom gradonačelniku, draže je baviti se stvarima koje nisu u njegovom opisu posla.     
GO ISDF-FSDI poziva sve sudionike ove „predstave“ da sjednu za zajednički stol i da pokušaju, za dobrobit svih građana grada Pule, iznaći najbolje moguće rješenje s obzirom na situaciju u kojoj se trenutno nalazimo.

Frane  Milat, dr.vet.med.
 Predsjednik GO ISDF-FSDI

Facebook komentari