Ipak se na kraju popunio roster Istre 1961

TRENER PRELEC SADA IMA KADAR S KOJIM MOŽE DOBRO KOMBINIRATI
Iako su najavljivali drukčije Uprava NK Istre 1961 je ipak na kraju treneru Ivanu Prelecu dovela još tri pojačanja Maganjića, Fintića i Bušnju, doduše svi na posudbu, ali kako smo već pisali prijeko potrebni strategu zeleno-žutih. Naime, uvidjelo se na prvim utakmicama da tijekom utakmica Prelec nije imao puno manevra koja bi mu donijela poboljšanje u igri, a očekivano se u nastavku očekuju i ozljede i kartoni, pa bi s kadrom bez ove trojice i trojice koja je došla prije njih (Močinić, Sergi, Paez) teško bilo osigurati mirnu plovidbu.

Vjerojatno je ova reprezentativna stanka dobro došla treneru Prelecu da ukomponira i spoji ovu šestorku s postojećim kadrom, a dobro će i doći sutrašnja utakmica u Maksimiru, gdje igrači mogu ići bez opterećenja, jer nakon toga će biti puno "napetije" i "stresnije", jer slijede tri utakmice zaredom na Drosini i to protiv Rijeke, Hajduka i Intera, pa će i očekivanja od Preleca i igrača biti kud i kamo veća nego od gostovanja u Zagrebu.

I šta sad imamo od igračkog kadra, to je sada respektabilnih 26 igrača koji mogu u svakom trenutku pomoći u igri.

Idemo redom, na golu je Čondrić, drugi vratar Lovro Majkić je u dvije utakmice pokazao da je spreman da odmah stane na gol, a mnogi i stalno pozivaju na to, treći golman je Tony Macan.

Stoperska linija je sada manje-više popunjena s Bosančićem, Tomaševićem, Rufatijem i Rafa Paezom. Lijeva bekovska strana sad je također izbalansirana s Pavićem, Sergijem i Rubićem, dok su na desnom boku Grujević i Martin Franić i tu su Puljani najtanji, ali dobitnu kombinaciju Prelec je otkrio u sustavu s 3-5-2, koja je odlično funkcionirala protiv Osijeka, kada je Grujević bio na poziciji krila, dok je na poziciji središnjeg stopera briljirao Einar Galilea.

Zadnji vezni su već spomenuti Einar Galilea, Lončar i Močinić, a tu poziciju može kvalitetno odigrati i Ivančić, koji je dobar i kao klasični veznjak, tako da ni tu Prelec nije u deficitu. Središnji vezni su još i Obeng Regan i Matija Fintić, dok su na krilnim pozicijama Josip Maganjić, Ćuže, Gržan, Bušnja i Munivrana i oni bi trebali biti forte Istre 1961. U vršku napada su Fuentes, Perić-Komšić i litavski reprezentativac Karolis Laukžemis, koji igra za litavsku reprezentaciju, ali nikako da se izbori za minute u zeleno-žutom dresu.

Ne zaboravimo da su tu i mladi Octavio Paez, Toni Burić, Stephano Silva, Donato Bernobić, Enbija Shehu i Hisa Ramadani, a polako se oporavlja i teško ozlijeđeni Arona Sane.

Sada s ovim kadrom ne bi trebalo biti zime za pulskog prvoligaša.

(Dorijan Vrkljan)    

Facebook komentari