Informatičko natjecanje „Pula – moj grad“

SUDJELOVALO VIŠE OD 3000 PULSKIH UČENIKA
Trinaesto po redu, natjecanje iz informatike „Pula – moj grad“, pod organizacijom Društva informatičara Pula, održano je tijekom ožujka i travnja 2019. godine za preko 3000 učenika svih osnovnih škola Grada Pule. Natjecanje se provodilo u dvije teme a) „Pula u srcu“ i b) „Pula - grad nulte tolerancije na nasilje“ - u tri kategorije: a) digitalni crtež, b) animacija i animirani film i c) kratki film.

Povodom dana Grada Pule, 3. svibnja u Gradskoj palači, najboljima sudionicima natjecanja uručene su vrijedne informatičke nagrade. Nagrade su uručile Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Pule i Elvira Krizmanić Marjanović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Kriteriji za nagrađivanje bili su originalnost, cjelovitost, tehnička složenost i dojam rada.

U kategoriji digitalni crtež prvo mjesto osvojila je Enna Šestan iz OŠ Šijana (mentorica Vesna Lorencin), drugo mjesto pripalo je Katarini Vuković  iz OŠ Vidikovac (mentorica Ana Bačić), a treća je bila Lucija Horvat iz OŠ Kaštanjer (mentorica Svjetlana Prkić).

U kategoriji animirani film i animacija najbolji je bio uradak Dore Mitić iz OŠ Stoja (mentorica Tajana Velikanja), drugo mjesto pripalo je Noelu Hodžiću iz OŠ Giuseppina Martinuzzi (mentorica Ilarija Dettofi Osmanović), dok je Mia Dobranović iz OŠ Šijana (mentorica Vesna Lorencin) dobitnica treće nagrade.

U kategoriji kratki film najbolji rad napravio je učenik Lino Maksić iz OŠ Kaštanjer (mentorica Svjetlana Prkić), drugonagrađeni je rad Paola Brletić iz OŠ Šijana (mentorica Vesna Lorencin), a trećenagrađeni je Benjamin Roznbeker iz OŠ Veruda (mentor Boris Bulešić).

U sve tri kategorije, prvih deset najbolje plasiranih učenika dobilo je priznanja i DVD s kolekcijom svih pristiglih radova, a učitelji-mentori i škole koje su sudjelovale Zahvalnicu na sudjelovanju. Zahvalnicu su dobili Gradu Pula i Zajednica tehničke kulture Pula na financijskoj potpori u provođenju ovog projekta.

(REx/Foto: Janko Žufić)

Facebook komentari