Čiji je mačak Maksimilijan (Blue)?

ČITATELJ IZ PULE IZGUBIO MAČKU, KOJU JE UDRUGA IZ UMAGA UDOMILA KOD DRUGIH VLASNIKA
Javio nam se čitatelj Sven Macolić iz Pule da mu je prije par mjeseci nestao mačak ispred zgrade na Kaštanjeru. Mačak Maksimilijan je od rođenja kod njega, a star je preko sedam godina. Nakon potrage uočili su na facebooku sliku Maksimilijana ispred Konzuma na Kaštanjeru, znači ispred zgrade gdje je mačak redovito dolazio, a sliku je objavila na facebooku Andie Kochich.

Nakon toga pokušavali su kontaktirati Andie, ali im se nije javila da bi kasnije vidili da je mačka preko nje završila u Umagu u azil za mačke Oaza kojeg vodi Biljana Zankola.

Sven Macolić tada zove Biljanu Zankolu i ona mu kaže da je mačak "stigao" iz Poreča, mada je, po njemu, vidljivo na njenoj facebook objavi da se zahvaljuje baš Andie Kochich koja je slikala mačka, što znači da je mačak iz Pule ne iz Poreča. Sven ističe da mu Biljana Zankola, koja vodi azil Oaza u Umagu, govori da ne želi blamirati sebe, te mu ne daje broj udomitelja, kako bi pokušao preko udomitelja doći do svog Maksimilijana.

Sven je jučer cijeli slučaj prijavio policijskoj upravi istarskoj, te kako on kaže, sa svim dokazima da je mačka njegova, te da je uzeta iz Pule a ne iz Poreča, kako kaže Biljana Zonkola iz Udruge Oaza. Sven ističe da su mu u policiji rekli da je prema predanim dokazima, Udruga Oaza  dužna vratiti Maksimilijana svome vlasniku.

Nakon Svenovog priopćenja i apela za pomoć, uspjeli smo dobiti i Biljanu Zonkolu, koja nam je ispričala malo drugačiju priču, a čitatelji nek sami presude čiji je mačak Maksimilijan ili Blue.

Naime, Biljana Zonkola ne poriče da je mačak došao iz Pule, ali preko Poreča gdje je bio u stacionaru, gdje su mu operirane desni, te je liječen od šuge, te su ga cijepili, a kad se oporavio od lošeg stanja, mačak Blue (kako su ga nazvali) je prebačen u azil za mačke Oaza, gdje su mu našli udomitelja gdje mačak sada uživa.

Po Biljani ona dobiva mačke da ih spašava, a ne da im naudi, ima 70 zdravih mačaka u prihvatilištu, i to je jedan od razloga zašto je mačak prvo bio na liječenju u stacionaru u Poreču. Po njezinim saznanjima Sven macolić i supruga idu nekoliko puta godišnje odlaze u Italiju raditi, te su mačka ostavljali na ulici da se sam brine o sebi, susjedi su ga hranili, bio je nekastriran i nije bio čipiran kad je došao kod njih. Osim toga Biljana Zonkola ističe da je mačak kod nje od siječnja, a gazde su uočile njegov nestanak tek u ožujku.

Isto kao i Sven, i Biljana Zankola je rekla da je bila na policiji te je ona Svena prijavila za uznemiravanje nje i njezine prijateljice.

Na kraju nam se Sven javio istaknuvši još jednom da potraga za mačorom traje od veljače sa bezbroj poziva preko fejsa gospođi Andie Kochich koja se nije javljala ni na messenger. Ističe da mačak ima vlasnički list što znači da je vlasnik isključivo on, te da po odlascima u Italiju mačak je uvijek bio zbrinut zato i živi kod njih od rođenja i nikad nije nestao. Po njemu ako je pravo traženja natrag kućnog ljubimca legitimnom vlasniku uznemiravanje, nek onda sve ide...

Mi ne želimo biti ni sudac ni policija u cijelom ovom slučaju, ali morali smo dobiti izjave sa obje strane, a na čitateljima je da sami presude gdje je istina.

(rex/foto Sven Macolić)

Facebook komentari