Hook and Cook Festival ovog petka na Ribarskom mulu u Medulinu

NAJAVLJENO PROŠIRENJE I NA DRUGA MJESTA U OPĆINI MEDULIN
Treće izdanje ovogodišnjeg Hook and Cook Festivala koji će se održati ovog petka, 16. kolovoza na Ribarskom mulu u Medulinu, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori, idejni začetnici samog Festivala Siniša Pavlović i Marko Domgjoni te chef David Skoko koji će na mulu u Medulinu kuhati i ovog petka.

Radi se o već tradicionalnoj manifestaciji koja se održava četvrtu godinu zaredom, a koja je prepoznata ne samo od turista već i od domaćih gostiju, no ono najbitnije i od turističke zajednice te općine Medulin. „Kako i ne bi kad je ovo manifestacija koja podiže lokalnu turističku ponudu na jednu višu i kvalitetniju razinu“ smatra Crnobori na što se nadovezuje 'stari' prijatelj Festivala David Skoko: „Suradnja ribara, ugostitelja, Općine i Turističke zajednice dovela je do toga da Festival nije bio samo boom koji je trajao jedno ljeto, nego tradicionalna fešta, odnosno spiritus movens za cijelu jednu generaciju ribara i ugostitelja.“

Poznato je kako na Hook and Cook Festivalu ribari love namirnice koji potom poznati hrvatski chefovi prema vlastitom receptu spremaju u najukusnija i vrlo maštovita jela. „Ovo je jedan veliki iskorak za gastronomiju i turizam baš zato što koristimo lokalne namirnice koje pokušamo prezentirati na jedan moderniji način te se prilagođavamo novijoj, modernijoj gastronomskoj ponudi odnosno novom turističkom proizvodu“ objašnjava David Skoko te dodaje: „Ljepota ovog festivala je u tome što mi imamo apsolutno slobodne ruke da kuhamo što god hoćemo od namirnica koje su nam dostupne. Želja nam je da jela budu što zanimljivija a ujedno i što jednostavnija što je ustvari kuharski izazov u kojem pokušavamo što bolje iskoristiti lokalni ribarski ulov i samim time vrednovati ribarski rad.“

Najavio je kako će 16. kolovoza posjetiteljima Hook and Cook festivala ponuditi već tradicionalni tuna burger, poznate tacose, ali i nove gastronomske poslastice. Bit će to raža i ražnjići od morskog psa s tikvicama i ljutom paprikom.

Začinjena hrana potencirat će i ispijanje piva u velikim količinama, složni su organizatori koji su tako najavili kako u Medulin sa svojim proizvodima stiže pivovara Medvedgrad, dok će se glazba s ribarskih brodova čuti dugo u noć jer u goste dolazi muzički kolektiv Deeport iz Crne Gore.

Organizatori festivala Pavlović i Domgjoni naglasili su kako ovom manifestacijom žele postići sinergiju dobre hrane, zabave, glazbe i druženja. Vjeruju da su u tome uspjeli jer, prema nekim svojim analizama, zaključuju kako se na posljednjem izdanju Festivala u Medulinu zabavljalo oko dvije tisuće domaćih i stranih turista. Također, trude se što više eksponirati lokalne ljude, od muzičara do kuhara, koji provjereno čine pozitivnu energiju i izvrsnu atmosferu.

Činit će to i u budućnosti, potvrdio je Crnobori, najavivši kako će sljedeće godine Hook and Cook festival trajati dva dana, a uz onog u Medulinu, bit će održan i na ribarskom mulu u Banjolama i Pješčanoj Uvali.

Cheef David Skoko u suradnji s Turističkom zajednicom općine Medulin i LAGUR-om Istarska batana za jesen priprema i radionice pripreme hrane za lokalne ugostitelje a sve u želji da gastronomska ponuda na Medulin Rivieri bude kreativnija i kvalitetnija.
(REx/Sanja Tkalčec/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari