Građevinska inspekcija naredila prekid radova VIPNET-a na Verudi Porat

ZGRADA NA KOJOJ JE TREBALA BITI STANICA NEMA POTREBNE DOZVOLE
Jedna od osoba iz kruga organizatora prosvjeda na Verudi Porat u Puli dobila je odgovor na prijavu građevinskoj inspekciji o spornim radovima u njihovom susjedstvu. Naime, VIPNET-u je naložena obustava svih radova i uklanjanje izvedenih radova u roku od 90 dana.

Koordinator prosvjeda Branko Vujčić je izjavio: ''Mi do sada, osim obustave radova na našu inicijativu, od VIPNET-a nismo vidjeli reakcije osim ignoriranja. Prema "neobavljenom" telefonskom razgovoru sa "predstavnikom pravne osobe" oni to nisu zaprimili i mi njih nemamo što obavještavati o radnjama.'' Usprkos negativnom stavu operatera, može se zaključiti da su ovaj put stanari-prosvjednici pobijedili krupni kapital.

Naime u rješenju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja piše da je inspekcijskim pregledom stambene zgrade, na koju se postavlja elektronička oprema, utvrđeno da ista nije izgrađena u skladu sa građevinskom dozvolom te se ne može smatrati postojećom zgradom, pa je samim time investito trebao ishoditi građevinsku dozvolu za predmetnu gradnju. A buduči da investitor ne posjeduje građevinsku dozvolu za gradnju osnovne postaje pokretnih komunikacija, pokrenut je upravni inspekcijski postupak te je naređena obustava gradnje i uklanjanje izvedenih radova u roku od 90 dana. Nalog je od 03. prosinca 2015, tako da u slijedeća dva mjesta se situacija mora riješiti. (Dorijan Vrkljan)

 

Facebook komentari