Goran Gašparac (SDP) o realizaciji spomenika “La mula de Parenzo”

GDJE JE ZAPELO?
Na raspravi o prijedlogu proračuna za 2020 godinu vijećnik SDP-a u Poreču Goran Gašparac dotakao se realizacije spomenika "La mula de Parenzo" i postavio pitanje gradonačelniku Peršuriću "Gdje je zapelo?"

"Inicijativa da se spomenik La mula de Parenzo postavi negdje u gradu došla je još davne 2006. godine i to sa dvije strane - jednu je dao tada tek osnovani Rotary klub, a drugu je sve do makete doveo porečki kulturni pregalac Drago Orlić. Taj je lik mlade, imaginarne Porečanke u građanskom kostimu iz pretprošlog stoljeća, s košaricom pod rukom, rad pulskog kipara Milana Legovića, rodom Kaštelirca, bio 2006, godine predstavljen u Teatrinu Circola.

Odjeci su bili pozitivni, Orlić je čak počeo skupljati novac za brončani odljevak, razgovaralo se o mjestu gdje bi se skulptura mogla postaviti– i onda je sve stalo. I tako stoji već punih 15-ak godina, iako je u međuvremenu inicijativu obnovila Udruga Parenzana i u prošlom sazivu GV-a vijećnik Stevo Žufić.

U međuvremenu su se u proračunima od 2015. godine počela planirati sredstva od 100.000 kuna za realizaciju projekta La mula de Parenzo, ali naša La mula de Parenzo je do danas zaživjela samo na papiru gradskih proračuna - kao još jedno u nizu lažnih obećanja nesposobne IDS-ove gradske vlasti.

Da li je ovogodišnje planiranih 1.000.000 kuna za realizaciju projekta La mula de Parenzo, ponovno, samo još jedno u nizu IDS-ovo lažno obećanje za 2020 godinu?" - rekao je Gašparac.

(rex)

Facebook komentari