Gastronom i ja: Mesna rolada za nadolazeće blagdane

Gastronom i ja: Mesna rolada za nadolazeće blagdane-113157

RECEPT NAŠE ADRIANNE OSMANOVIĆ
Jednostavna i preukusna mesna rolada punjena s 4 vrste sira i omotana pancetom, idealna večera za nadolazeće blagdane za cijelu obitelj.

SASTOJCI:

700G MLJEVENE JUNEĆE LOPATICE
300G MLJEVENOG SVINJSKOG BUTA
1 JAJE
5 JUŠNIH ŽLICA KRUŠNIH MRVICA
2 JUŠNE ŽLICE BBQ UMAKA
1 JUŠNA ŽLICA SOLI
MALO SVJEŽEG SJECKANOG PERŠINA
ZAČINI (CRVENA PAPRIKA, ČEŠNJAK U PRAHU, CHILLI U PRAHU, CRNI PAPAR, ĐUMBIR U PRAHU)
4 VRSTE SIRA ( 250G KREM SIRA, 100G GOUDE, 250G MOZZARELLE, 100G GRANA PADANO)
150G PANCETE
POVRĆE (KRUMPIRI, LUK I PAPRIKE)

U meso dodajte sol, jaje, krušne mrvice, bbq umak, peršin i začine, te dobro pomiješajte.
Na papir  za pečenje stavite mesnu smjesu,te pritiskajući rukama oblikujte pravokutnik debljine 1-2cm, zatim premažite sa krem sirom i dodajte ostale sireve, možete stavite koje god vi želite, ali svakako preporučujem mozzarellu.
Zarolajte u roladu i pritisnite dobro oba kraja rolade kako sir ne bi iscurio, te na nju poredajte pancetu.
Zamotajte roladu u papir za pečenje i stavite u tepsiju, dodajte začinjeno povrće.
Pecite na 220°C oko 50 minuta, zatim maknite papir za pečenje i pecite još 10 minuta.
Dobar tek!

(REX)

Video vezan uz članak