Flego: Izađite na izbore i budite dio otvorene, normalne Hrvatske

KONFERENCIJA ZA MEDIJE AMSTERDAMSKE KOALICIJE U RIJECI
„U nedjelju dižemo glas protiv domaćih i europskih fašista i populista, protiv svih Salvinija i Orbana, protiv žilet žice i ponovnog uvođenja granica i carina među zemljama EU“, naglasio je nositelj liste Amsterdamske koalicije Valter Flego na danas održanoj konferenciji za medije u Rijeci te pozvao sve građanke i građane Hrvatske da zajedno s Amsterdamskom koalicijom budu dio „otvorene, moderne, tolerantne i jednostavno normalne Hrvatske“.

Flego je dodao da vjeruje kako će građani ove nedjelje „zajedno stati u obranu antifašističke Hrvatske i slobodne, prosperitetne Europe u kojoj će naša djeca živjeti dobro, ugodno i sigurno“.

Flego je uz kandidate s liste Anku Mrak Taritaš, Teu Mičić Badurinu, Krešu Beljaka i Zorana Bahtijarevića, na posljednjoj konferenciji za medije prije izbora u nedjelju, pozvao sve građanke i građane u cijeloj Hrvatskoj da shvate ove europske izbore kao „referendum o nacionalnoj politici, kao referendum o ovoj Vladi“.

- Pokažimo im u nedjelju da ne mogu raditi što hoće, pokažimo im da smo jači!, istaknuo je Flego dodavši da Amsterdamska koalicija želi „vrlo konkretno, ne demagogijom i pričom, idućih pet godina raditi u Bruxellesu i Strasbourgu na boljoj budućnosti hrvatskih građanki i građana“.

- Jer budućnost se ne stvara sama od sebe, budućnost se kreira u sadašnjosti. Budućnost se kreira 26. svibnja, a ja sam uvjeren da su naši građani prepoznali što je Amsterdamska koalicija ovih mjeseci prezentirala diljem Hrvatske, zaključio je nositelj liste Amsterdamske koalicije Valter Flego.

Bahtijarević je istaknuo da je „u nedjelju praznik demokracije, mjesto gdje se iskazuje nezadovoljstvo i zadovoljstvo onima koji vladaju, a neizlazak na izbore podržava upravo vladajuće. U nedjelju ostvarujemo pravo za koje smo se borili, ali i obavezu da izađemo i podržimo nekoga s jedne od 33 liste“.

Predsjednik HSS Krešo Beljak kazao je da su ovi izbori za Europski parlament iznjedrili najbolju koaliciju koja se ikad dogodila Hrvatskoj – Amsterdamska koalicija“. - Uvjeren sam da će 26. svibnja napokon u cijelu Hrvatsku doći proljeće i da ćemo biti ne samo pozitivno iznenađenje ovih izbora, već nada koje toliko nedostaje našoj domovini. To je lista broj 12 – Amsterdamska koalicija - nova snaga, novi treći put koji će preporoditi Hrvatsku i EU.

Na kraju ove konferencije za medije, Anka Mrak Taritaš pozvala je sve građane da u nedjelju iskoriste svoje biračko pravo. Postoji lista broj 12 s 12 odličnih kandidata koji su svojim radom i djelovanjem do sada pokazali napredno lice Hrvatske. Pokazali smo da smo jednostavno normalni! Pokazali smo da ono što govorimo, za to se i zalažemo i to živimo. Znamo, možemo i hoćemo. Borit ćemo se za samo jedan pravac za ovu zemlju – pravac budućnost!

(rex)

Facebook komentari