I dalje traje zabrana pratnje na porodu

PRIOPĆENJE OPĆE BOLNICE PULA
Iz Opće bolnice Pula dobili smo priopćenje, u svezi pratnje na porodu, koje je potpisala ravnateljica dr. Irena Hrstić i u cjelosti ga prenosimo:

"Opća bolnica Pula zaprimila je brojne upite vezane uz trenutnu odluku o zabrani prisustva pratnje na porodu. Iako trenutna povoljna epidemiološka situacija ukazuje na manji rizik od COVID-19 zaraze, ista još nije ni izdaleka u potpunosti zapriječena. Epidemiološka situacija se mijenja iz dana u dan i ne možemo govoriti o stabilnoj situaciji u našem okruženju koje se u epidemiji neminovno reflektira i na našu županiju. Svjedočimo upravo suprotnom trendu u većini europskih zemalja, koje pooštravaju svoje mjere.

Obzirom da se kontrola epidemije može efikasno voditi samo sinergijom svih žitelja i u cilju zadržavanja postojećeg stanja, kao i tek započetog procjepljivanja zdravstvenog osoblja i populacije, trenutno smatramo da nije još vrijeme za popuštanjem mjera vezanih uz zabranu pratnje na porodu.

Svjesni smo težine takve odluke i nezadovoljstva budućih roditelja no rizik ponovne eskalacije epidemije i ulaska u zdravstveni sustav smatramo prevelikim rizikom. Sve mjere donesene u vrijeme ove epidemije podložne su promjenama ovisno o procjeni situacije pa tako i ova privremena mjera zabrane pratnji na porodu i čim se procijeni da je rizik prihvatljiv bit će opozvana."

(rex)

Facebook komentari