EKSKLUZIVNO: Policija u kući Brajkovića, krenula uhićenja 12 osoba

STOTINJAK POLICAJACA PRETRAŽUJE DOMOVE I SLUŽBENE UREDE
Kako saznaje Regional Express u tijeku je pretraživanje kuće dugogodišnjeg predsjednika Uprave pulskog Uljanika Antona Brajković koji je odstupio s funkcije davne 2013. godine, a naslijedio ga je tadašnji direktor financija Gianni Rossanda. U Upravu su tada postavljeni još Marinko Brgić i Veljko Grbac. Brajković je odstupio iako je do kraja mandata imao još pune dvije godine.

Dosada je uhićeno ili je u tijeku uhićenje nad 12 osoba zbog stanja u Uljaniku.
DORH je od rujna u brodogradilištu. "Postupanja su u tijeku, DORH je već dugo u Uljaniku, ne znam jesu li krenula uhićenja, ne bih komentirao" izjavio je na prosvjedu član nadzornog odbora Samir Hadžić.

Kako saznajemo od glasnogovornice MUP-a Mirne Mandić, radi se o 12 osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u kriminalnim aktivnostima tijekom restrukturiranja odnosno privatizacije u Uljaniku 2013. "Uhićenja su vezana uz kriminalističke radnje restrukturiranja brodogradilišta odnosno poslovanje grupe poduzeća. U ovoj velikoj raciji sudjeluje više od 100 policijskih službenika, a pretražuje se 15 domova i službenih ureda. Akcija će potrajati cijeli dan a uhićeni će biti prevezeni u PNUSKOK."

Regional Expressu je potvrđeno kako nitko od sadašnjih članova Uprave nije predmet istrage, a iz istog izvora neslužbeno saznajemo kako su predmet istrage svi osnivači firme Arsenal koncept koja je osnovana prije tri godine a koju je osnovalo 14 menadžera Uljanika. 

Istraga u kuci bivšeg direktora Brajkovica http://www.regionalexpress.hr/site/more/ekskluzivno-policija-u-kui-brajkovia

Objavljuje Regional Express u Utorak, 26. ožujka 2019.

 

(N.M./Foto Elvis Malagić)

Facebook komentari