Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv Ede Sedića

AKO MU SE SUDI KAO NEUBROJIVOJ OSOBI, ZAVRŠITI ĆE U PSIHIJATRIJSKOJ USTANOVI
Županijsko državno odvjetništvo u Puli je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv 32-godišnjeg Edina Ede Sedića iz Zagreba zbog počinjenja protupravnog djela zakonskih obilježja ubojstva.

Edu Sedića se tereti da je 16. srpnja 2019. na Fažanskoj cesti u Puli, u neubrojivom stanju, u nakani da 23-godišnjeg njemačkog državljanina liši života, nožem ga uboo u predjelu prsa, uslijed čega je oštećenik zadobio osobito teške i po život opasne ozljede te preminuo.

Županijski sud u Puli je na temelju prijedloga državnog odvjetništva produljio istražni zatvor protiv 32-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Ako će se Sediću suditi kao neubrojivoj osobi, sukladno Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, biti će mu izrečena mjera prisilnog smještaja u neku od psihijatrijskih ustanova. Ta se mjera najprije određuje na šest mjeseci, a potom produljuje dok god postoji opasnost da će osoba zbog duševne bolesti ponovno počiniti kazneno djelo.

KRONOLOGIJA DOGAĐAJA:

Podsjetimo se da je policija u utorak, 16. srpnja oko 22.50 sati, zaprimila dojavu da se na terasi ugostiteljskog objekta u Valbandonu nalazi ozlijeđena osoba. Prema prvim informacijama, oko 22.40 sati počinitelj je na Fažanskoj cesti nožem ozlijedio 23-godišnjeg njemačkog državljanina, koji je s prijateljima pobjegao na terasu ugostiteljskog objekta. Ozlijeđeni njemački državljanin prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je u 1.45 sati preminuo.

Navodno je sve počelo u jednom Beach baru na Hidrobazi gdje je ubojica maltretirao skupinu Nijemaca, koji su se žalili na njega, pa su ubrzo napustili taj Beach bar i krenuli prema Valbandonu, ali ih je ubojica pratio i napao na Fažanskoj cesti. Nakon toga Nijemci su zajedno s ranjenim prijateljem pobjegli prema jednom restoranu u Valbandonu gdje mu je pružena prva pomoć do dolaska Hitne pomoći.

Optuženi Edo Sedić (32) iz Zagreba navodno boravio je tada u campu Brioni na Puntiželi, a poslije ubojstva po Hidrobazi se šetao sa svojim psom i žicao cigarete te je nesuvislo govorio prisutnim djevojkama da se čuvaju da ih ne bi petoro policajaca silovalo, a zatim se udaljio prema Puntiželi, nakon čega su za njim došli policajci i ubrzo ga pronašli u kampu.  Tamo su ga policijski službenici uhitili u 00.20 sati i priveli u policijsku postaju Pula. Osim toga, Sedić je po ugostiteljskim objektima govorio da je on bog i da ima poseban zadatak, te da je iz drugog univerzuma i da je "svima nama dobro jer je on tu".

Facebook komentari