Drama na otoku Istu, zapalila se motorna jahta - VIDEO

VATRU POKUŠAVALI UGASITI MJEŠTANI I ČLANOVI „DVD-a IST“
Reporteri Regional Expressa nalaze na otoku Istu gdje je u tijeku pokušaj spašavanja motorne jahte koja se zapalila iz još uvijek neutvrđenih razloga. Oko 19 sati vatra je iznenadila talijanski posadu motornog broda, koja nije uspjela u pokušaju gašenja nakon čega je evakuirana na obalu. Jahta se ubrzo pretvorila u plamteću buktinju u koju su zabrinuto gledali mještani  i nautičari s brodova kojih u jeku sezone ima mnoštvo na otoku Istu.

U jednom trenutku jahta je otplutala s veza jer se zapalio konop kojim je bila vezana te se opasno približila obali. U tom trenutku su mještanini samoinicijativno započeli s gašenjem koje nije dalo rezultata. 

Crni dim nadvio se nad uvalom ispred mjesta Ist, vatrogasci su stigli i nakon gotovo dva sata od početka havarije, ugasili vatru.

Motorna jahta u cijelosti je izgorila. Još uvijek nije službeno potvrđena informacija kako su se na jahti nalazila četveročlana posada , te što je uzrok požara ali neslužbene informacije govore kako se posada uspjela dokopati obale i kako su promatrali gašenje jahte sa sigurne distance. U gašenju požara pomogli su i  članovi DVD-a Ist…( REX/M.MARJANOVIĆ)

Video vezan uz članak

Facebook komentari