Donacijom prijenosnog računala do kvalitetnijeg rada košarkaša

UMAG - GRAD SPORTA 2018.
Umag, kandidat za Europski grad sporta 2018., mlađim sugrađanima nudi podršku u vidu raznih donacija, od financijske pomoći, sportske opreme, do tehnološke podrške poput prijenosnog računala, kojeg je Grad Umag upravo donirao Košarkaškom klubu Umag. Prijenosno računalo je predstavnicima Košarkaškog kluba dana 16. veljače 2017. godine uručio gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese prilikom posjete jednog od treninga pomlatka ovog umaškog kluba, a čime je cilj pridonijeti njegovom kvalitetnijem radu. Nakon kombi vozila koji je nedavno doniran Sportskoj zajednici Grada Umaga, ovo je još jedna donacija u nizu u cilju podizanja kvalitete sporta u gradu, a svakako je plan da se s istima nastaviti i u budućem periodu.

Košarkaški klub Umag postoji već više od 35 godina. Djelovao je, s povremenim prekidima, pod raznim imenima kao što su „Mladost“, Bujština“ i „Umag“, a natjecao se u raznim sustavima natjecanja. Danas Klub radi isključivo s mlađim kategorijama, što je bio i primarni plan ekipe košarkaških entuzijasta koji danas vode klub.

Trenutno klub broji 40 igrača koji se natječu u kategorijama kadeta, predkadeta, dječaka te mini basketa, i to u ligama Košarkaškog saveza Istarske županije.

U siječnju 2017. godine mladi su košarkaši kategorije U12-dječaci sudjelovali na turniru u Austriji, u okviru međunarodnog sistema takmičenja Alpe Adria, u kojem sudjeluju ekipe iz Hrvatske, Austrije i Slovenije. Umaški ambiciozni košarkaši su na ovom turniru osvojili pohvalno 3. mjesto.

Gradonačelnik je prilikom posjete zaigrao s mladim košarkašima pokazavši im svoje košarkaško znanje i sportski duh.

Grad Umag je u posljednjih sedam godina općenito postigao zavidne rezultate u popularizaciji sporta kao životnog opredjeljenja te je u ovom periodu znatno podignuta kvaliteta sportsko-pedagoškog rada s mladima. Upravo je iz tog razloga Umag jedini grad u Hrvatskoj i široj regiji koji već godinama ponosno organizira Sajam sporta, festival u kojem sportaši mogu prenijeti sve svoje vrijednosti na građane i međusobnim sportskim iskustvima pomoći si u izgradnji i sportskom napretku. (REX)

Facebook komentari