‘Dogovor bez poziva na odgovornost – truli kompromis’

PRIOPĆENJE ZAJEDNICE GRAĐANA LABINŠTINE
Donosimo priopćenje Zajednice građana Labinštine vezan za dogovor načelnika Grada Labina Valtera Glavičića i načelnice Općine Raša Glorije Paliska s Hrvatskim vodama o sustavu vodoopskrbe na tim prostorima: 

'♦ VALTER RADI ''OBILAZNICU'' JER NIJE U ŠOLDIMA SVE ♦
Sa prošle sjednice labinskog Gradskog vijeća (27.3.2018.) citiramo izjavu gradonačelnika Valtera G.:  ►'' Jučer sam bio u Hrvatskim vodama zajedno sa načelnicom Raše i direktorom Vodovoda – došli smo do nekih novih razgovora, i cilj je samo jedan a to je ne da bude zadovoljan ni gradonačelnik ni načelnica Općine Raša i okolnih općina, nego da u krajnjem trenutku kad se dogovorimo bude stvarni cilj da građani i Raše i Labina i okolnih općina budu najmanje opaljeni po džepu i plate čim manju jediničnu cijenu za m3 vode. I vjerujem da ćemo već na idućoj sjednici imati nešto konkretno.''◄
Mi, iz zajednice građana Labinštine smatramo da njihov razgovor i dogovor (gradonačelnika Labina i načelnice Općine Raša) predstavlja veliki iskorak i jedini pravi korak ka ispravnom i razumnom rješenju za SVIH (građane Labinštine). Isto tako, vjerujemo da Općina Raša neće posustati na ''ekološkom kriteriju'' koji je pored ekonomskog kriterija odraz ljudskosti i civilizacije – jer zdravlje nije sve, ali je sve bez zdravlja NIŠTA. 
Podržavamo ekološki kriterij radi kojega je Općina Raša bila odlučila da neće ulaziti u zajednički projekt sustava vodoopskrbe s Gradom Labinom zbog sporne lokacije na kojoj bi se nalazio POV – BRŠICA. Stoga pretpostavljamo da njihov ''novi dogovor'' podrazumijeva neku drugu lokaciju. Isto tako pretpostavljamo da je ''vlak koji je trebao ići dalje bez Raše'', kako je bio  izjavio ''glavni i odgovorni direktor Vodovoda'' ipak promijenio smjer kretanja.
Kao što naš krvožilni sustav čine vene i arterije kojima teče KRV – TEKUĆINA ŽIVOTA, isto tako i Labin i Rašu (i okolne općine) povezuju vene i arterije kojima teče VODA – IZVOR ŽIVOTA. 
Međutim u tim se žilama nalazi veliki UGRUŠAK kojeg je potrebno odstraniti.

♦ TRULI KOMPROMIS ♦
Žalosno je da mi, zajednica građana Labinštine praktički trebamo moliti lokalne medije i portale za objavu naših dopisa, kako bi ukazali da je za POPRAVAK VEĆ NANESENE ŠTETE POTREBAN PRIJE SVEGA ►POZIV NA ODGOVORNOST OSOBA KOJE IMAJU UČEŠĆE U SVOM DJELOVANJU ODNOSNO NEDJELOVANJU◄.
Zbog toga izjavljujemo da je objavu pod naslovom '' MLADEN BASTIJANIĆ: Demanti na izjave direktora Vodovoda Labin u članku u Glasu Istre od 23.3 2018.g. '' objavio samo jedan lokalni portal (Labin,com), ali je možda baš zbog toga ova objava (Mladenov demanti) doživjela najveći broj čitanosti (pregled objava) kao i najveći broj ''lajkova''. Stoga pozivamo sve građane koji su zajedno s nama u ovoj borbi za ZDRAVU, KVALITETNU I PITKU VODU da dijele naše objave kako bi se proširio glas razuma i savjesti koji je u ovo vrijeme ''potreban ko kruh''.
Stoga nagoviještamo naše iduće korake u kojima ćemo dokazati da BEZ ODGOVORNOSTI osoba koje su ''zakuhale ovo stanje'' NIJE PRIHVATLJIVO NITI JEDNO RJEŠENJE. 
Nikakvi dogovori i pregovori ne mogu ZATAŠKATI ODGOVORNOST. Jer ona naprosto vrišti, poput Istine koja čeka da izađe na površinu. Dok na površini vode koja prolazi kroz krapanski kanal ''surfaju g_v_a, Istina čeka POZIV. 
Sve bez poziva na odgovornost bi bilo zasnovano na trulom kompromisu. 

♦SLAVONSKI BROD SE NAMA DEŠAVA DESETLJEĆIMA♦
Za razliku od nafte u vodi, u našoj se vodi nalazi ''domestos'' i fekalije.
Brođani podnose KAZNENE PRIJAVE, mi šutimo i pijemo vodu iz izvora F. Gaja i Kokoti koja se tretira ''domestosom''. Očito je da nešto nije u redu kada voda na pojedinim mjestima u vodoopskrbi konstantno smrdi, mjesecima. Očito je da to sredstvo za dezinfekciju ne odgovara našoj vodi koja je ipak ''zdravstveno ispravna''. 
Za razliku od brođana, u Labinštini NITKO NIKADA NIJE PRIČAO O ODGOVORNOSTI A KAMOLI O KAZNENIM PRIJAVAMA (osim Mladena Bastijanića). Za razliku od nas, oni (brođani) su do ''jučer'' uživali ZDRAVU VODU. ''Desila'' se ova katastrofa, i oni pozivaju na odgovornost. Kod nas se dešava desetljećima katastrofa, a mi šutimo i ''gutamo'' nečiji nemar, nebrigu i osobnu korist, zaštitu stranačkog zaleđa, zaštitu neodgovornih i bezobzirnih'. rex

Facebook komentari