Devet novih slučajeva kršenja mjera samoizolacije

ISTARSKA POLICIJA TIJEKOM VIKENDA ZAPRIMILA JE 57 DOJAVA O KRŠENJU MJERA SAMOIZOLACIJE
Tijekom vikenda, Istarska policija zaprimila je 57 dojava o kršenju mjera samoizolacije , no samo devet osoba se nije pridržavalo tih mjera. Uz to, policija je zaprimila i 73 dojave o okupljanima građana na šetnicama i plažama čiji su službenici izašli na svaku dojavu i upozorili građane da se upute kućama.
"Policijski službenici su cijeli vikend vozilima i motociklima obilazili ulice i šetnice istarskih gradova i naselja. Upozoravali su građane megafonom da se je zabranjeno zadržavanje vani i da se upute kućama a na terenu su bili i vatrogasci, članovi HGSS-a, DVD-a s ciljem da građani shvate važnost izbjegavanja socijalnih kontakata kako bi se spriječilo širenje zaraze", istaknula je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Vitasović je naglasila kako je policija dostavila obavijest državnom inspektoratu o prekršajima, radi poduzimanja prekršajnog naloga s novčanim kaznama.

Još jednom je upozorila građane za slučaj osoba koje dolaze na kućna vrata radi dezinfekcije stanova :  "Istarska policija upozorava da se radi o prevarantima. Pripazite koga puštate u kuću, ako su to volonteri Crvenog križa, oni će doći samo ako ih sami nazovete i zatražite pomoć, a prije dolaska telefonski će vas kontaktirati", proučila je Vitasović.

Upozorila je građane da ne nasjednu niti na obavijesti koje kruže putem mobilnih aplikacija kojim se traži da "zbog izrade evidencije o prekršiteljima mjera samoizolacije, povratno dostave osobne podatke". "Pozivamo građane da ne nasjednu na takve obavijesti policija ne prikuplja osobne podatke građana putem mobilnih aplikacija", poručila je glasnogovornica Vitasović i dodala da građani mogu svaku informaciju o pokušaju prijevare ili uočavanju sumnjivih osoba prijaviti policiji.

(REX)

Facebook komentari