Darko Raić Sudar zna postaviti igru

U SJENI TRIBINE, PIŠE: IVAN MALJKOV
Stadion Maksimir na kraju ipak nije bio klaonica za zeleno – žute ovce koje će kući otići nakon što im se mreža zatrese šest ili sedam puta kako se znalo dogoditi. Umjesto toga čak 3.000 gledatelja vidjelo je hrabru Istru 1961 koja je iz četiri udarca mogla barem jednom rastužiti visoko postavljenu obranu Dinama. Ono što se u subotu jasno vidjelo da je Tome Kitanovski jako koristan na desnom krilu te da na suprotnoj strani formu s kraja prošle sezone drži Šime Gržan. Ali nogomet se igra i u obrani.

Igra Istre 1961 u biti je imala i glavu i rep dok nisu krenule zamjene. Ulaskom zamjena nije donio jači ritam, već su krenule greške koje su Dinamu otvarale širok put za kontre i polukontre. Kako modri nemaju rasnog strijeca niti običaj da u napadu previše asistiraju ovih 2:0 daju nadu da bi idući put u Puli moglo biti i drugačije. A da bi se to dogodilo vrhuška zeleno – žutih mora poslušati prijedloge trenera koji zna svoj posao te dovesti desnog beka, stopera, zadnjeg veznog, krilnog igrača i još jednog napadača koji će omogućiti da na klupi ne sjede samo juniori ili igrači koji su daleko od prave forme. Ono što nikako nije dobro što je Puclin ozljeđen, što je Paracki jučer rekao zbogom klubu i odlazi osigurati egzistenciju u inozemstvo. Na njegovom tragu su Miloš koji je vjerojatno već pomalo nervozan kao i Gržan koji sigurno mami kupce. Pored njih može se očekivati da bi put pod noge za male pare mogli i Bertoša ili Mitrevski. Dogodi li se to već protiv Osijeka u nedjelju moglo bi biti joh i kataloh.

Kako su igrali:

Ivušić – obranio nešto, kod golova prekratak
Miloš – profesionalac koji radi i u napadu i u obrani
Gojković – pokazao limite koji su znani od njegovog dolaska
Mitrevski – pokušao držati obranu na okupu
Bertoša – iskusni rutiner koji je bio jači i od umora
Paracki – odigrao gospodski kako on to zna i rekao zbogom Puli
Prelčec – nevidljiv u veznoj liniji, slab u duelima
Maksimović – nije znao uzvratiti na agresiju veznih igrača Dinama
Kitanovski – dobar u asistencijama , imao šansu za gol
Gržan – modre prolazio kao čunjeve, možda zakinut za penal od dva rušenja
Matyazh – van forme i bez snage za 90 minuta

Burić – osjetio nove prvoligaške minute
Urošević – uplašio se Maksimira
Grujević – u jednoj minuti pokazao da ima trku i loptu za asistenciju

Trener Darko Raić Sudar:

Utakmica sa Dinamom u biti mu je bila tek generalna proba za ono što bi Istra 1961 trebala igrati u prvenstvu s klubovima s kojima napokon zeleno – žuti mogu igrati za bodove. Držeći se logike da se torta pravi od onoga što se ima, jasno je da će se puno toga polagati na brza otvaranja igre te kontru i polukontru u kojoj bi Kitanovski s jedne i Gržan dok ne ode trebali loptama hraniti Matyazha kojem će barem mjesec dana još trebati da bude prisebniji pred golom. Obrana se još traži i bez iskusnog stopera propuha u zraku će biti. Sada kada više nema Parackog a Puclin je ozlijeđen na tržištu treba reagirati. Ono što se ponavlja kao pravilo je nažalost i to da niti jedan malo bolji igrač u Pulu ne želi nakon što okrene telefone bivših. Pogodite zašto?

(rex)

Facebook komentari