Dani slovenskog filma i novi filmski tjedan u Kinu Valli

POKEMON DETEKTIV PIKACHU, JOHN WICK 3, LJETNIKOVAC...
U četvrtak, 16. svibnja u Kinu Valli započinju četverodnevni Dani Slovenskog filma 2019. Manifestaciju otvara obiteljski film Gajin svijet (r. P. Bratuša) koji donosi priču o otuđivanju od roditelja i opasnostima a koje vrebaju na internetu. Prikazati će se još Cankar (r. A. Muratovič) igrano dokumentarni film o velikom piscu Ivanu Cankaru, Na svojoj zemlji (r. F. Štiglic) prvi slovenski zvučni film koji je digitalno restauriran 2018. godine, o malom slovenskom selu i životu njegovih stanovnika pod njemačkom okupacijom. Posljednji film je višestruko nagrađivani Rudar (H. A. Wojcik Slak) o Aliji Bašiću, imigrantu bosansko-hercegovačkog podrijetla, koji radi za rudarsku tvrtku koja otpušta radnike i rasprodaje imovinu. 

U Kino stiže animirana avantura Pokemon detektiv Pikachu (r. R. Letterman). Priča počinje nestankom privatnog istražitelja Harryja Goodmana, kada njegov 21-godišnji sin Tim pokuša saznati što se zapravo dogodilo. U istrazi će mu pomoći Harryjev bivši Pokémon partner, detektiv Pikachu, koji ima najčudniji smisao za humor. Akcijski triler John Wick 3: Parabellum (r. C. Stahelski) novi je nastavak o legendarnom plaćenom ubojici Johnu Wicku za kojim je raspisana tjeralica od 14 milijuna dolara jer je prekršio osnovno pravilo hotela Continental - „Ne ubij u hotelu“. Hrvatska drama Ljetnikovac (r. D. Čučić) priča je o Vojinu, slijepom snimatelju dokumentarnih radiodrama koji poziva protagoniste svojih radova da mu se pridruže u hotelu na osami.

U nedjelju 19. svibnja s početkom u 16:45 prikazati će se posljednji ovosezonski prijenos iz Boljšoj teatra Carmen Suita / Petruška čiju glazbu potpisuju Georges Bizet, Rodion Ščedrin i Igor Stravinski.
(Rex)

Facebook komentari