Danas se u Šijanskoj šumi obilježava međunarodni Dan zdravlja

ODRŽATI ĆE SE KROS UTRKE OD 10 SATI PA NADALJE
Grad Pula poziva sve sugrađane da se u nedjelju, 10. travnja pridruže obilježavanju Svjetskog dana zdravlja u povodu kojega će se u Šijanskoj šumi održati kros utrka u nekoliko disciplina. Nakon prijava koje će se održati pola sata prije prve utrke, točno u 10.00 sati na startu će se naći predškolarci koji će trčati 300 metara. Slijede ostale utrke i  to redom:

10:10  500m   1. i 2. razredi  M i Ž
10:20 1000m   3. i 4. razredi  M i Ž
10:30 1500m   5. i 6. razredi  M i Ž
10:45 2000m   7. i 8. razredi  M i Ž

U 11.00 sati održat će se rekreativna utrka građana na 1000 metara, a u 11.45 slijedi glavna utrka na 4000 metara, sve za muškarce i žene.

Obilježavanju se pridružuju Gradsko društvo crvenog križa sa svojim interventnim timom, Udruga cerebralne paralize IŽ, Udruga za promicanje stvaralaštva Art studio, Udruga osoba s intelektualnim poteškoćama čiji će članovi zajedno sa svojim volonterima dijeliti vodu i jabuke koje su za građane osigurali Atletski klub Istra i Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Pule.

Naime, navedena aktivnost održava se u sklopu projekta Pula – Zdravi grad kojega provodi Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Pule. Projekt ima ulogu da promiče inovacije u zdravstvenoj politici na lokalnoj razini zagovarajući novi pristup javnom zdravstvu te da udružuje  međusektorsko djelovanje i zajednicu. U projekta Pula – zdravi grad nalazi se programska platforma zdravstveno – rekreativnih aktivnosti i raznih manifestacija s ciljem da se građane osvijesti o brizi o zdravlju, prevenciji i povratku na zdraviji način života kroz fizičku aktivnost, kretanje, boravak na otvorenom. U programske aktivnosti uključene su sve dobne skupine građana; djeca i mladi, starije i nemoćne osobe, osobe s invaliditetom te djeca s poteškoćama u razvoju.  (Rex)

Facebook komentari