Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2016

Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2016-71671

TEMA OVOG POUČKA JE ''HARFA - KRALJICA ORKESTRA''
Četvrti koncert rovinjskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak - održati će se u srijedu 28.09.2016. g. u 18 h u rovinjskom MMC -u. Nastupaju: DIANA GRUBIŠIĆ ĆIKOVIĆ i VERONIKA ĆIKOVIĆ, harfistice iz Rijeke

Tema: Harfa-Kraljica orkestra

Zbog prekrasne figure harfa je ukras orkestra i opravdano nosi naslov "kraljica orkestra". Iako njen zvuk i jačina nisu dominantni, ona zvučanje orkestra  oslikava zanimljivim bojama i efektima. Francuski skladatelj i harfist, Carlos Salzedo otkrio je čak 37 zvukovnih efekata na harfi a harfistice će Vam otkriti još mnogo toga.

Slijedeći koncert:
Romantika Lieda i hrvatske umjetničke solo  pjesme
KATJA MARKOTIĆ, mezzosopran - Zagreb i ALEKSANDRA SANTIN GOLOJKA, klavir - Rovinj

Svi su koncertu u 18 sati, srijedom, ulaz je na sve slobodan - kao i na svim dosadašnjim programima u kojima organizacijski sudjeluje Istarski pododbor HDGU-a.

Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače…Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne i događanja interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koju anketiramo nakon svakog koncerta.Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu,a od 2015. i u Puli. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica: Aleksandra Golojka. (rex)