PIŠE: ANAMAMARIJA ŠAGOVAC
Za brudet kažu kako nema originalnog recepta, nego ih ima onoliko koliko i samog brudeta. U nastavku vam predstavljam svoj recept za brudet.
Za brudet vam je potrebno:
Brudet
Na maslinovom ulju izdinstati luk, posolite ga povremeno da voda iz njega izađe, kada je luk već gotov ubacite sipu narezanu na trakice, nakon što ste promiješali ubacite lignje i hobotnicu, narezane na komade. Konstantno miješajte par minuta i dodajte češnjak sitno narezan, peršin i lovorov list. Zatim dodajte 2 dcl crnog vina, kada alkohol ispari dodajte pelate i zalijte vodom. Posolite i poparite, promiješajte i pustite da se na laganoj vatri krčka 40-tak minuta.
Pasta sa sipinim crnilom :
Koristila sam 440 grama glatkog brašna, 4 jaja, malo soli, crnilo od sipe i malo vode. Kada zamijesite tijesto, stavite ga u hladnjak, da se odmori 30-tak minuta. Nakon što se tijesto "odmorilo" spremno je za izradu.
Više recepata možete pronaći na instagram profilu @croatian_traditional_food
(REX/Anamarija Šagovac)