BPW Pula na Forumu mreže poduzetnica ADRIONNET

STRUČNO PUTOVANJE DELEGACIJE BPW PULA U BENEVENTO I RIM
Dvadesetak članica udruge poslovnih žena BPW Pula boravilo je od 20 do 24 ožujka 2019.g. u Italiji, gdje su na sveučilištu Sannio (Benevento)  sudjelovale na 2. Forumu mreže poduzetnica Jadransko Jonske regije - BPW AdrionNet sa svojim prezentacijama i izlošcima. 
Naziv ovogodišnjeg Foruma je „Žensko umrežavanje i organiziranje ”. Osnivačica i predsjednica Mreže poduzetnica Jadransko-Jonske regije dr.sc. Alida Perkov  je u uvodnom dijelu predstavila koncept mreže BPW AdrionNet, moguće projekte i mjerljive rezultate. Kao predavačice govorile su o projektima BPW članice Izabela Vitasović  i  Mojca Tavčar Benčić. Poduzetnicama iz područja Jadransko Jonske regije obratila se kao posebna gošća gđa Mladenka Šarac Rončević, opunomoćeni ministar pri Veleposlanstvu RH u Italiji. Na međunarodnoj izložbi poduzetnica izlagale su članice BPW Pula Izabela Vitasović ( ulje i vino Teraboto), te Slavica Bezić ( proizvodi od svile S-Hand Art).
Sljedeće druženje poduzetnica Jadransko-Jonske Regije, 3. Forum BPW AdrionNet održati će se 2020.godine u Puli.
U petak 22.3. na poziv i inicijativu predsjednice ANVGD Roma ( Associazione Nazionale Venezia Giulia e Dalmazia, Comitato provinciale Roma) Donatelle Schurzel, i pod pokroviteljstvom potpredsjednika  komisije za kulturu grada Rima g. Andrea de Priama Istarska delegacija poduzetnica boravila je u Campidogliu, u skupštini grada Rima . Predsjednica BPW Pula  dr.sc. Alida Perkov održala je uvodno predavanje na temu „Žene iz Pule (Istre ) u Rimu: most sjećanja, prava i zapošljavanja“.
Istoga dana u Senatu Republike Italije ( Palazzo Madama) gdje je domaćin Senator Maurizio  Gasparri održao se drugi susret pod nazivom „ Svijet žena u povijesti, kulturi,  i sjećanjima u perspektivi europskih država“,   dr.sc. Alida Perkov predstavila je BPW AdrionNet kao most povezivanja poduzetnica Jadransko Jonske Regije.  
Tijekom boravka u Rimu  istarske su se poduzetnice susrele sa predstavnicama BPW- FIDAPA grada Rima, kojom prigodom je Udruga BPW Pula pokrenula  projekt kulturne razmjene „Dvije  Arene“ .  
Poduzetnice, članice BPW Rim najavile su svoju posjetu Istarskim poduzetnicama  narednom razdoblju.(REX)

Facebook komentari