600 tisuća putnika u Zračnoj luci Pula

ZRAČNA LUKA PULA OVE GODINE NASTAVLJA NIZ OBARANJA REKORDA
Nakon rekordnih lipnja, srpnja i kolovoza, u kojima je po prvi puta zabilježeno tri uzastopna mjeseca sa brojem većim od 100.000 putnika, kao i po rekordnom broju zrakoplovnih operacija, i u rujnu se nastavlja sa uspješnim nizom rekordnih brojki.

12. rujna 2018. Zračna luka Pula očekuje 600 tisućitog putnika, kojih u zračnoj luci Pula nije bilo od samostalnosti Hrvatske, a već je početkom kolovoza prijeđen prošlogodišnji rekord od 500.000 putnika.

Lanjsku je godinu Zračna luka zaključila sa 595.495 putnika, dok ove godine očekuje prijeći 700.000 putnika te se neskromno nada prijeći broj putnika iz 1987. godine, godine kada je kroz zračnu luku prošlo 701.370 putnika.

Do sad se cjelokupni promet od siječnja do kolovoza povećao za 20% u odnosu na lani, iako su predviđanja bila rast od 15% povećanja broja putnika.

Pula je ovog ljeta bila povezana direktnim letovima sa 20 država, povezana sa 76 destinacija sa direktnim letovima, uz suradnju sa 42 kompanije.

Još uvijek se mogu ostvariti letovi sa 17 kompanija za 22 destinacije i to do konca rujna postoje linije prema:  Beogradu, Zürichu i London Heathrowu, a do kraja  listopada održat će se linije prema još 20 destinacija, a to su i dalje London, Oslo, Nantes, Frankfurt, Dublin, Roterdam, Edinburg, Moskva, Leeds Bradford, Manchester, Varšava, Dusseldorf, Koeln, Berlin, Bruxelles, Hamburg, Stuttgart, Bristol i Helsinki, Liverpool.

Treba ponovo istaknuti, kako razlog ovakvih brojki leži u činjenici sinergijskog djelovanja svih dionika turizma u Istri. Tu je u prvom redu Turistička zajednica Istarske Županije, zatim hotelska industrija sa svojim investicijama u nove hotelske kapacitete, kao i umijeće pregovaranja i upoznavanja svih prijevoznika sa ljepotama Istre i mogućnostima za jedan lijep i atraktivan odmor koji pružaju sve destinacije u dosegu Zračne luke.

Naš posao je da se zajedničkim snagama, približi Europa Istri, ali i pokaže Istra Europi, jer imamo što pokazati i čime se ponositi.

Iz Zračne luke poručuju da su izuzetno ponosni na činjenicu da i zrakoplovne kompanije, i pod povećanim vršnim opterećenjem, prepoznaju njihov rad i profesionalnost te njihov odnos prema poslovnim partnerima i putnicima, koji zadržava konstantu ozbiljne, sigurne i po uslugama izuzetne zračne luke.
(REx)

Facebook komentari