3. Medulin Craft Beer Festival

30 CRAFT PPIVOVARA NA RIVI IZ SEDAM ZEMALJA...
Zanatske ili craft pive ponuđene su od sinoć, petka 8. rujna na 3. Medulin Craft Beer Festivalu, koji je u tijeku ovog drugog vikenda u rujnu. U Medulinu se predstavlja gotovo 30 craft pivovara iz čak sedam zemalja. Bogat program Festivala, ove se godine održava pod motom Craft Beer Evolution '17.

- Nakon revolucije craft piva, sada smo već u fazi evolucije crafta, sada već svi jako dobro znaju što je zanatsko pivo, a naš festival će ove godine doista ponuditi creme de la creme crafta. Iako je Istra poznatija kao vinska regija, ti trendovi se polako mijenjaju. Craft je postao sastavni dio života, a publika prepoznaje dobro pivo, ali i dobru zabavu, kakvu nudi upravo naš festival, istaknuo je uoči Festivala, Srđan Polomčić, jedan od organizatora.

Najbolji i najposjećeniji craft beer festival u Hrvatskoj, kako su se pohvalili organizatori, prošle godine je godine posjetilo više od pet tisuća posjetitelja koji su uživali u odličnim craft pivima. 3. Medulin Craft Beer Festival nudi 17 domaćih i 11 stranih izlagača, primjerice, službeno najbolje pivo na svijetu, američki Toppling Goliath, ali i nekoliko drugih vrhunskih američki craft piva,  danski Amager, švedski Omnipolo, šest njemačkih craft pivovara, gosti iz Slovenije, Srbije… Uz 12 "verziranih" domaćih zanatskih pivovara, među kojima ima i istarskih, medulinski festival ponudit će i craft piva nekoliko "mladih" hrvatskih pivovara koje su s radom počele unatrag nekoliko mjeseci, pa i porečka Bura Brew.

Uz dobro pivo ide i dobra hrana, pa je gastronomski dio zadužen restoran Oasi iz Pješčane Uvale a nude se burgeri koji savršeno pašu uz vrhunski craft,  s mesom boškarina, tovara i tuna steaka.

U glazbenom dijelu programa festivala koji se održava u petak 8. i subotu 9. rujna, nastupila je pulska Dogma (petak)  a večeras svira Edo Majka (subota) te DJ Make.

(REX/ Manuel Angelini)

Facebook komentari