25-godišnjak prijavljen zbog obijesne vožnje

VOZIO U SUPROTNOM PRAVCU IZAZVAO PROMETNU NESREĆU, U KOJOJ SU OZLIJEĐENI BILI ON I SUPUTNICA
Djelatnici Postaje prometne policije Pula dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 25-godišnjak počinio kazneno djelo obijesna vožnja.

Naime, 25-godišnjak je 10. studenoga prošle godine, na dionici Istarskog ipsilona kod petlje Kanfanar, izazvao prometnu nesreću u kojoj su teže ozlijede zadobili on i 21-godišnja putnica iz vozila. Protiv mladića je podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, ali je u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno i kako je iz obijesti teško prekršio prometne propise.

Tereti ga se da je u tunelu Učka, a potom i na kolniku brze ceste B8, do mjesta na kojem je izazvao prometnu nesreću, vozio suprotnom kolničkom trakom i brzinom koja je prelazila 50 km/h iznad dopuštene brzine kretanja, čime je izazvao opasnost za život svoje suputnice, ali i drugih sudionika u prometu. Nesreća se dogodila kada je 25-godišnjak upravljao automobilom VW Golf, pulske registarske oznake, iz smjera Žminja prema Kanfanaru te je dolaskom do izlazne trake, zbog neprilagođene brzine kretanja, prešao u desno, van kolnika, na zemljanu površinu. Automobil je udario u dva prometna znaka i zaštitnu ogradu, a potom je sletio ispod razine kolnika deset metara te se nekoliko puta prevrnuo i naposljetku udario u stablo.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

(rex)

Facebook komentari