12. Tjedan cjeloživotnog učenja u Učilištu Umag

OBRAZOVNA KAMPANJA TRAJE OD 1. DO 7. LISTOPADA 2018. 
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
organizira obrazovnu kampanju, 12. Tjedan cjeloživotnog učenja. Cilj je neposredno prenijeti široj javnosti poruke o važnosti cjeloživotnog obrazovanja.

U Pučkom otvorenom učilištu „Ante Babić“ Umag tjedan je obilježen u znaku jačanja i promocije suradnje gospodarskog sektora i obrazovnog sustava projektom IDEMO ZAJEDNO! – ANDIAMO INSIEME!, te ulaganja u kompetencije nastavnika i vanjskih suradnika Učilišta Umag.

Prvi dan programa započeo je predstavljanjem poslodavca iz Sektora zdravstva i socijalne skrbi, Doma za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ Umag, te programa osposobljavanja za njegovatelje/ice i gerontodomaćine/ice. Prisutnima su pružane konkretne informacije o mogućnostima i uvjetima zapošljavanja pri umaškom Domu, dok je Učilište Umag ukratko upoznalo zainteresirane osobe o mogućnostima osposobljavanja za tražene profile potencijalnih radnih mjesta i učenja stranih jezika, posebice talijanskog.

U nastavku večeri, v.d. ravnateljica Učilišta Umag, Tatjana Vujić, prof., u prisustvu uzvanika i brojne publike, otvorila je izložbu radova polaznika radionice crtanja i slikanja Učilišta za treću životnu dob, pod mentorstvom voditeljice Jelene Zec, prof. Otvorenje izložbe uljepšan je gostovanjem umaškog mješovitog pjevačkog zbora Korona. 

U srijedu je, iz Sektora trgovine, predstavljen  poslodavac Istarski Supermarketi d.o.o. Poreč, partner umaškog Učilišta u projektu „Idemo zajedno – Andiamo insieme!“. Predstavnica Odjela ljudskih resursa poznatog istarskog lanca supermarketa svim zainteresiranim osobama pružila je korisne informacije o uvjetima, mogućnostima i pogodnostima zapošljavanja u mnogobrojnim prodavaonicama diljem Istre, u cilju pravovremene informacije i zapošljavanja u 2019. godini. Prezentacija je upotpunjena informacijom o dostupnim srednjoškolskim programima Učilišta Umag za zanimanja Prodavač/iča i Komercijalist/ica te tečajevima stranih jezika.

Posljednjeg dana programa gost Učilišta Umag bila je Plava Laguna d.d., uspješni poslodavac iz Sektora turizma i ugostiteljstva. Predstavnici Sektora za ljudske resurse upoznali su prisutne s planom zapošljavanja, otvorenim radnim mjestima te uvjetima zapošljavanja u jednoj od vodećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj. Na prezentaciji su, među ostalim zainteresiranim osobama, sudjelovali i učenici završnog razreda hotelijersko-turističkog programa Srednje škole „Vladimir Gortan“ iz Buja, u pratnji profesorica strukovnih predmeta.

Kao budućim potencijalnim zaposlenicima, učenicima  su dobivene informacije bile korisne za pravovremeno planiranje eventualnog uključivanja na tržište rada, po  završetku svojeg srednjoškolskog obrazovanja.

Prezentacija je obogaćena informacijom o programima osposobljavanja koje nudi Učilište Umag za poslove pomoćnog kuhara, pomoćnog konobara, sobarice i vrtlara, te o tečajevima stranih jezika.

Važnost kontinuiranog ulaganja u vlastite ljudske potencijale Učilište Umag već je odavno prepoznalo te je, u tu svrhu, i ove godine organiziralo dvije zanimljive radionice kreiranja interaktivnog sadržaja na kojima su sudjelovali nastavnici i vanjski suradnici Učilišta Umag. Zanimljivu i korisnu prezentaciju održala je viša stručna suradnica u obrazovanju Učilišta Umag, Erika Blašković, prof., u cilju dodatnog poboljšanja kvalitete nastave.

(REx)

Facebook komentari