11. Tjedan psihologije u Hrvatskoj

OD 19. DO 25. VELJAČE 2018.
Društvo psihologa Istre obilježava 11. Tjedan psihologije u Hrvatskoj od 19. do 25. veljače 2018. godine u više gradova i mjesta Istarske županije.

Budući da je osnovano 1953., Hrvatsko psihološko društvo 20. veljače slavi 65. rođendan. Tijekom Tjedna psihologije zajedno s regionalnim društvima psihologa Hrvatsko psihološko društvo prikazuje široke i različite mogućnosti kojima psiholozi i psihologinje mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Jedan od važnih ciljeva Tjedna jest i razotkrivanje mita da samo osobe s ozbiljnim poremećajima mentalnog zdravlja trebaju usluge psihologije. Zato je cilj tijekom Tjedna psihologije pokazati svu širinu struke kroz različite vidove njezine primjene u zajednici te kroz rad sa zdravim pojedincima i skupinama. Više informacija potražite na http://www.psihologija.hr/tjedan-psihologije.html.

Društvo psihologa Istre – Associazione psicologi dell'Istria osnovano je prije 19 godina. U proteklih godinu dana nastavljena je suradnja s Hrvatskom gospodarskom komorom u sklopu koje su za gospodarstvenike održana 3 predavanja na temu: „Donošenje odluka“  psihologinje Vanje Prvulović, „ Učinkovita komunikacija uz pomoć NLP tehnika“ psihologinje Deane Vrban i „ Radni učinak-o čemu ovisi i kako ga poboljšati“ psihologinje  Merilin Modrušan. U Umagu je održan okrugli stol na temu „-  Izvaninstitucionalna i institucionalna briga za osobe treće dobi“.

Također je u sklopu godišnje skupštine Društva psihologa Istre održano predavanje psihologa Mladena Kosanović, spec. kliničke psihologije na temu „ Psihološka podrška klijentu u tranziciji spola - studija slučaja“.

U posljednjih 10 godina održavanja tjedna psihologije u Istri sudjelovalo je više od 60 psihologa i psihologinja u 15 mjesta i gradova  u aktivnom obilježavanju tjedna psihologije s preko 200 aktivnosti.  I ove godine pripremili smo bogat program aktivnosti koji dostavljam u privitku i pozivam sve zainteresirane da se uključe i svojim sudjelovanjem doprinesu još jednom uspješnom Tjednu psihologije.

Više informacija potražite na http://www.dpi.hr .

(REX)

Facebook komentari