1. hrvatska outdoor konvencija i utrka Lim Bay Challenge Sunny Winter Trail

ISTRA AKTIVNA I U PROSINCU
Od 14. do 16. prosinca Istra će biti nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje outdoor sportova. Na dva dana Vrsar će postati domaćinom prve hrvatske outdoor konvencije, a istog vikenda održat će se i trail manifestacija Lim Bay Challenge – Sunny Winter Trail.

Konvencija će okupiti stručnjake i začetnike outdoor sportova u Hrvatskoj te predstavlja jedinstvenu priliku za sve one koji žele obogatiti svoje znanje o outdoor sportovima. Sudionici će moći od naših stručnjaka čuti njihova iskustva i savjete vezano uz proizvod outdoor-a. Tema prvog izdanja je „Početci, razvoj i perspektive“ s naglaskom na pustolovnim utrkama, trailu, trekingu i outdoor festivalima. Uz hrvatske predavače publika će imati priliku poslušati i inozemne goste koji će dočarati aktualnu situaciju u regiji i šire.

Program službeno započinje u petak, 14. prosinca u hotelu Pineta u Vrsaru, predavanjem o razvoju bike&outdoor turizma u Istarskoj županiji, a završava sljedećeg dana. Tako će se u subotu 15. prosinca, nakon zanimljivih predavanja, održati i okrugli stol na kojem će se raspravljati o sadašnjosti i budućnosti outdoor sportova u Hrvatskoj.  

Istog vikenda ljubitelji traila moći će sudjelovati i u utrci Lim Bay Challenge – Sunny Winter Trail.

Prvoga dana utrke, u subotu 15. prosinca, na rasporedu su dvije kategorije - Sunny i Fun&Run. Start za natjecatelje u kategoriji Sunny predviđen je kod poznate srednjovjekovne gradine Dvigrad, dok je cilj kod resorta Belvedere. Riječ je o vrlo zahtjevnoj trail utrci s 800 m uspona i 950 m spusta na stazi od 30 km. Kategorija Fun&Run u dužini od 10 km sa 150 m visinske razlike, rekreativna je utrka za sve koji žele provesti dan u prirodi. Starta se kod resorta Belvedere, gdje je ujedno i cilj.

U nedjelju 16. prosinca na redu je kategorija Urban na stazi od 14 km s 250 m visinske razlike. Radi se o manje zahtjevnoj trail varijanti namijenjenoj klasičnim trail trkačima i onima koji više preferiraju cestu i urbano trčanje. Razlika u odnosu na klasično cestovno trčanje je u tome što Urban trail varijanta, uz standardne asfaltirane površine, obuhvaća i mnoštvo stazica i makadama kroz parkove i turističke kampove te trčanje kroz staru gradsku jezgru. Start i cilj predviđeni su kod resorta Belvedere, a istoga dana na rasporedu je i utrka za djecu predškolskog i školskog uzrasta Kids Trail Run.

Ovaj niz događanja koje organizira SD Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar i hotelskom kompanijom Maistra, okupit će brojne stručnjake i ljubitelje outdoor sportova te svima omogućiti vikend nezaboravne avanture - prava poslastica za sve avanturiste i ljubitelje rekreacije na svježem zraku.  

(REX)

Facebook komentari