Zbogom, Njokso

Zbogom, Njokso-130882

IN MEMORIAM ZVONKO ANTIČEVIĆ - NJOKSO
Jučer u podne, dok su nogometaši Istre 1961 krenuli na put u Varaždin prestalo je kucati srce velikog navijača i jednog od osnivača Demona Zvonka Antičevića Njoksa. Naš Njoki kako smo ga zvali, bio je blag čovjek, odan prijatelj, dobra i plemenita osoba. Zvonko je kao klinac nastupao na legendarnoj Karbunini u kadetima Staklara, od tada se počeo pojavljivati u sportskim krugovima a uz nogomet je ostao do zadnjeg dana.

Sa svojom ekipom Pile, Branko, Jovo, Zova, Menza, Brga, Žgomba, Skender, Ramo, Remo...pokrenuo je organizirano navijanje u Puli i Njokso je za mnoge Puležane postao zaštitni znak sada već cijenjene i uvažavane navijačke skupine Demoni. Nije bilo stadiona na kojem Njoki nije bio i s kojih se nije vraćao i tužan ali i presretan kada su naši dečki osvajali bodove. Suze su se izmjenjivale nakon ispadanja plakalo se i jecalo, da bi ih suze radosnice zamjenjivale nakon svake pobjede ili povratka u ligu.

Njokso je volio ljude i ljudi su voljeli njega, svojoj Istri ostao je vjeran do zadnjeg dana. Zvonko Antičević Njokso bio je i vrijedan radnik u Hercualenei i mnogima je pomogao kada drugi to nisu željeli ili za to nisu imali interesa. Otišao je čovjek odan našem gradu, odan našem klubu, čovjek koji zaslužio jedno veliko hvala od svih nas koji volimo Pulu i pulski sport.

(Nenad Marjanović dr. Fric)