Započeo program stručne pomoći Sportske zajednice grada Poreča

Započeo program stručne pomoći Sportske zajednice grada Poreča-126813

PROGRAM SE SASTOJI OD NIZA STRUČNIH PREDAVANJA I POKAZNIH VJEŽBI
Stručni suradnik, Sportske zajednice grada Poreča, Zoran Jendrašić, osmislio je  program stručne pomoći sportskim klubovima i udruga grada Poreča, što je nastavak rada na podizanju stručne kvalitete rada Sportske zajednice grada Poreča nakon pokretanja pilot projekta uvađanja „Univerzalne sportske škole“ u vrtiće grada Poreča.

Program se sastoji od niza stručnih predavanja i pokaznih vježbi namijenjenih prvenstveno stručnom kadru, trenerima i voditeljima sportskih klubova i udruga članova SZGP.

Cilj programa stručne pomoći SZGP je prenašanje najnovijih saznanja iz područja kineziologije, a koja su primjenjiva u radu naših klubova, čime će se podići prvenstveno kvaliteta vođenja trenažnih procesa – treninga, kao i sam rad u klubovima, a što će za krajnji cilj imati što pravilniji sportski razvoj prvenstveno najmlađih članova naše sportske zajednice.

Teme koje će se obrađivati su raznolike od metodike rada, prevencije od ozljeda, rehabilitacije, pravilne prehrane sportaša, sportske psihologije, praktičnog prikaza treninga s različitim dobnim uzrastima, kao i teme koje će treneri sami izabrati. Predavanja će voditi stručne osobe po izabranim temama.

Program je započeo proteklog ponedjeljka u dvorani Žatika, u suradnji s Udrugom kineziologa Poreč, predavanjem dr.sc. Lorisa Benassi-a  "Metodika u trenažnom radu s djecom predškolskog uzrasta" koji je na stručan i zanimljiv način prenio trenerima NK Jadran, Ženskog kuglačkog kluba Istra i Jedriličarskog kluba Horizont osnove metodike rada, odnose s roditeljima malih sportaša, kako planirati trening na dnevnoj, tjednoj i godišnjoj osnovi. Predavanju je bio prisutan i predsjednik SZGP gosp. Aleksandar Beaković, koji je izrazio zadovoljstvo pokretanjem programa ali i nezadovoljstvo odazivom klubova i trenera kojim je program prvenstveno namijenjen.

SZGP će organizirati još 2 - 3 predavanja  tijekom mjeseca svibnja i lipnja, nakon čega slijedi ljetna pauza, nastavak programa predviđa se za jesen, početkom nove sportske sezone.

(REX)