Zadnji poziv: Uživajte u Vinskom gradu do kraja ovog tjedna

Zadnji poziv: Uživajte u Vinskom gradu do kraja ovog tjedna-129184

RADNO VRIJEME FESTIVALA JE OD 19 SATI DO PONOĆI
U okusima finih vina možete uživati do nedjelje, 07.8. kada Vinski grad zatvara svoja vrata za ovo ljeto. Podsjećamo vas da je radno vrijeme festivala od 19 do 00 h, a u tom periodu ljubitelji otmjenog druženja mogu kušati fina vina iz svih hrvatskih regija s naglaskom na lokalne vinarije. 

Istarske vinarije koje se predstavljaju su Benvenuti, Cattunar, Pilato, Marčeta, Matić, Medea, Benazić, Bernobić, Rossi te IQ- Istrian Qaulity (Kozlović, Capo, Fakin, Damjanić, Matošević, Tomaz, Zigante,...) Uz njih, za znatiželjne koji žele upoznati i vina iz ostatka Hrvatske stigla su i vina DK – Dvanajščak Kozol, Štampar, Preiner, Cmrečnjak, Kopjar, Buhač, Kutjevo, Badel.

Inozemnu ponudu čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, makedonska vinarija Tikveš, Klet brda i Jakončič vina.  

Za one koji još nisu počeli uživati u vinu, u ponudi su i miješana pića odnosno kokteli koje priprema House of prosecco and gin što omogućava Roto Svijet Pića, te Marko Ristić ispred udruge barmena Istarske županije Istrabarman. Osim navedenog mogu se još kupiti fina njemačka piva Erdinger, prigodne plate President Grand Oval sireva, te ostale gastro delicije koje će spremati Rougemarin, Picnic Mingle i Sugar Rush. Glavni partner projekta i nužno osvježenje uz vina u ovim vrućim ljetnim danima je Romerquelle voda. 

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 30 kn, a konzumacija se plaća karticom/ kuponima na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju. 

Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne. 

(H.R./foto: E. Malagić)