Za promjene u Opatiji udružili se IDS, HNS i SDP

DANAS POTPISAN MEĐUSTRANAČKI SPORAZUM
Predsjednici gradskih organizacija IDS-a, SDP-a i HNS-a Opatije potpisali su danas međustranački Sporazum o suradnji na lokalnim izborima za Grad Opatiju 2009. godine. Prema Sporazumu, stranke će zasebno izići na izbore, da bi kasnije udružili snage u poslijeizbornoj suradnji. Sporazum su potpisali predsjednici gradskih podružnica stranaka Ernie Gigante Dešković predsjednik IDS-a, Ivo Dujmović predsjednik SDP-a i Marina Gašparić predsjednica HNS-a.
«Naš je cilj pokrenuti Opatiju. Danas se predstavljamo svojim imenima i zajedničkim prioritetima. Iako nam neki imputiraju da smo „anti – Muzur koalicija“, želimo jasno reći kako je ovo isključivo koalicija za boljitak građana Opatije», izjavio je Dujmić.
Zajednički su najavili da su otvoreni za suradnju i s ostalim programsko bliskim političkim opcijama.
«Opatija je permanentno u krizi posljednje četiri godine. Umjesto garažne kuće, dobili smo blatni bazen, umjesto prometnog reda, kaos, a građani su opterećeni i novim prirezom. Ovim Sporazumom ćemo promijeniti politiku u gradu. Znamo kako usmjeriti Opatiju u boljem pravcu. Nudimo alternativu lošoj, netransparentnoj i amatertskoj vlasti», izjavio je Dešković.
Zajednički su im prioriteti mjere za pomaganje gospodarstva i potrebe mladih.
«Zajedno s građanima osluhnut ćemo njihove prioritete i s njima ih realizirati», zaključio je Ernie Gigante Dešković, predsjednik IDS-a Opatije.
Stranke su Sporazumom definirale da će sastaviti zajedničku gradonačelničku listu za lokalne izbore 2009. na način da kandidata za gradonačelnika predlaže SDP, a zamjenike gradonačelnika predlažu IDS i HNS. Na lokalne izbore za Gradsko vijeće 2009. godine izići će s dvije odvojene liste i to lista IDS-a i koalicijska lista SDP i HNS. (REX)