Whitesnake je zbog bolesti Davida Coverdalea otkazao koncert u Zagrebu

Whitesnake je zbog bolesti Davida Coverdalea otkazao koncert u Zagrebu-128126

OSIM ZAGREBA OTKAZANI MILANO I BEČ, NAJVIŠE POGOĐEN DINO JELUSIĆ 
Whitesnake je prisiljen otkazati nekoliko nastupa nakon što su članove benda “teško pogodili” razni zdravstveni problemi, a to uključuje i nadolazeći koncert u Zagrebu, koncert je službeno otkazan.

“U prvom dijelu naše oproštajne turneje njihali smo se diljem svijeta dajući sve što imamo vama, obožavateljima”, objavio je frontmen David Coverdale na web stranici benda. “Surovosti na turneji su jednake za sve nas i trudimo se da svi budu zdravi i sigurni. Nažalost, nedavno smo pogođeni s nekoliko situacija s kojima smo se nosili najbolje što možemo.”

U poruci se navodi da je gitarist Reb Beach privremeno ‘pao’ i da je propustio nekoliko nastupa dok se ‘popravljao’ dok je neotkriveni zdravstveni problem bubnjara Tommyja Aldridgea prisilio bend da otkaže svoj zakazani nastup na Rock Imperium festivalu u Cartageni u Španjolskoj. “Tommy je propustio prvi nastup u svojoj karijeri”, ističe se u poruci.

Coverdale je tada došao do svojih zdravstvenih problema: “Nažalost, i ja sam sada teško pogođen”, otkrio je pjevač. “Prije dva dana sam se počeo osjećati slabo i upravo mi je dijagnosticirana infekcija sinusa i dušnika. Liječnik preporučuje pet dana bez pjevanja i mirovanja u krevetu.”

Kao rezultat Coverdaleove infekcije i oporavka, Whitesnake je otkazao termine u Milanu i Beču kao i koncert 2. srpnja u Zagrebu.

Oproštajna turneja Whitesnakea započela je u svibnju i trebala bi završiti u Las Vegasu u listopadu. “Nemojte pogriješiti, ovo je oproštajna tura”, izjavio je Coverdale prije početka turneje. “Imam 70 godina. Za mene je to vrlo fizički izazovna stvar u najboljim trenucima. Ali vrlo mi je važno postići završetak i izraziti svoje uvažavanje i zahvalnost svim ljudima… koji su me podržavali već pet godina desetljeća, 50 godina. Oduševljava me – stvarno jest.”

Domaćoj publici je ovaj nastup bio i od veće važnosti jer su se fanovi radovali vidjeti i kako se snalazi naš Dino Jelusić u ulozi pjevača i instrumentalista u kultnom bendu, a kojeg je legendarni frontmen David Coverdale prozvao ponosom Hrvatske.

(dv)