Vrlo zahtjevan mjesec srpanj za vatrogasnu zajednicu Umag

Vrlo zahtjevan mjesec srpanj za vatrogasnu zajednicu Umag-129243

ZAHVALA ZAPOVJEDNIKA BOJANA ŠTOKOVCA SVIM PRIPADNICIMA PVZ UMAG
Na Facebook stranici Vatrogasci Umag, Bojan Štokovac, zapovjednik PVZ - Umag, javno je pohvalio sve vatrogasce i pripadnike Područne vatrogasne zajednice.
Prošlog mjeseca hrabri vatrogasci iz Umaga odradili su 285 intervencija, od čega 22 požara otvorenog prostora. Ne smijemo zaboraviti kako su odlučno priskočili u pomoć kolegama u Sloveniji i Buzetu na Žbevnici.

"Mjesec srpanj bio je vrlo zahtjevan i težak za sve vatrogasce koji čine Područnu vatrogasnu zajednicu Umag. Navikli smo čitati da rušimo rekorde u noćenjima, broju turista, prelascima granice, ali sve te brojke reflektiraju se i na cjelokupnu zajednicu, a tako i na broj intervencija, koje odrađuju vatrogasci. 
U mjesecu srpnju odradili smo 285 intervencija, od čega 22 požara otvorenog prostora, te smo priskočili u pomoć kolegama u Sloveniji na Krasu i Buzetu na Žbevnici
", poručuje zapovjednik Štokovac. 

"U dva navrata požari su poprimili veće razmjere te smo u pomoć pozvali susjedne postrojbe i zračne snage. Ovim putem želio bih se zahvaliti svim pripadnicima Područne vatrogasne zajednice Umag, našim osnivačima, županijskom vatrogasnom zapovjedniku, zračnim snagama RH i susjednim postrojbama koje su uvijek spremne priskočiti u pomoć", javno objavljuje Štokovac. 

(H.R.)