Virtualna šetnja kroz baziliku Svete Foške

Virtualna šetnja kroz baziliku Svete Foške-142835

NOVI PROIZVOD TURISTIČKE ZAJEDNICE VODNJANA
Bazilika Svete Foške, smještena u Batvačima kraj Vodnjana, važan je kulturno-povijesni spomenik za kojeg ne postoje službeni dokumenti s informacijom kada je sagrađena, vjerojatno u 11.-12. stoljeću. Osim po svojoj ljepoti, bazilika je poznata po običaju koji seže davno u prošlost, a njeguje se i danas, hodočašćenju, misi na otvorenom te druženju nakon mise uz tradicionalnu fritaju s kobasicama.

Kako bi brojnim posjetiteljima omogućili upoznavanje crkve i lokaliteta, u suradnji s Kršćanskim klubom i agencijom Marta & Marija pripremili smo virtualni vodič svete Foške. Virtualnom se vodiču može pristupiti sa službene web stranice Turističke zajednice grada Vodnjana www.vodnjandignano.com ili skenirajući kod koji je postavljen na informativnoj ploči kraj crkve.

Interaktivna virtualna šetnja sadrži deset panorama s interaktivnim sadržajem i audio vodičem na odabranim, ključnim točkama. Bazilika svete Foške može se zahvaljujući virtualnoj panorami razgledati izvana a može se virtualno razgledati i unutrašnjost crkve. Virtualna šetnja odličan je alat da se razgleda unutrašnjost crkve i dobiju informacije o crkvi u svako doba. Virtualna šetnja upoznaje korisnika sa sveticom Foškom, nastankom crkve, daje informacije o građevini, kipovima i slikama koji se nalaze u crkvi a dodatno je obogaćena kvizom, tekstovima meditacije i molitvom. Virtualna se šetnja može pratiti na četiri jezične varijante – hrvatski, talijanski, engleski i njemački jezik.

Blagdan svete Foške je 13. veljače a ovu će se nedjelju ispred crkve održati sveta misa pa pozivamo posjetitelje da iskoriste ovu priliku i isprobaju virtualnu šetnju.

(REX)