Veliki požar na odlagalištu otpada Metis VIDEO

Veliki požar na odlagalištu otpada Metis VIDEO-99778

VATRA I EKSPLOZIJE UZNEMIRILE GRAĐANE, ŠIJANA U DIMU I SMRADU, VATROGASCI DRŽE POŽARIŠTE POD KONTROLOM

U noći sa subote na nedjleju  buknuo je požar na odlagalištu otpada Metis u industrijskoj zoni u Šijani u Puli. Požar  je zahvatio veliki dio odloženog otpada i širio se munjevitom brzinom.  Šijana i cijela Pula je u nedjelju ujutro bila obavijena  dimom i smradom koji dopire sa zgarišta.  Na mjesto požara su odmah izašla dva vatrogasna vozila i policija, međutim lako zapaljiv materijal je doprinio jačanju vatre i buktinja nije jenjavala.

Strašne slike i video s mjesta požara zabilježio je fotoreporter Regional Expressa koji je svjedočio situaciji na terenu.

 

Veliki požar na odlagalištu otpada Metis Sinoć je izbio veliki požar u industrijskoj zoni u odlagalištu otpada Metis u Šijani! Prema riječima stanara bilo je nekoliko eksplozija koje se uzdrmale stanovnike naselja! Djelatnici JVP Pula gase požar i trude se da ne dođe do kuća!

Objavljuje Regional Express u Subota, 31. kolovoza 2019.

 

Požar je vrlo brzo nakon što je buknuo,  bio vidljiv iz daljine, vatra se rasplamsala i prijetila da zahvati obližnja stabla. O jačini požara govori i to da su se u nekoliko navrata čule i eksplozije, što smo zabilježili na našem videu (pogledajte na samom kraju).

Eksplozije su dodatno uznemirile građane, pogotovo stanovnike ovog dijela grada Pule.

Građani naselja Šijana koji se nalaze u blizini bili su vidno zabrinuti, neki su i izašli  i nemoćno promatrali požar s parkirališta obližnjih trgovačkih centara.
U gašenju je kasnije sudjelovalo još pet vatrogasnih vozila koji su s ekipama priskočili u pomoć. Negdje nakon dva sata vidljivo je smanjen intenzitet požara, ali borba s vatrom potrajala je do jutra. Vatrogasci trenutno ud nejelje ujuto  požar drže pod kontrolom. 

Od glasnogovrnice policije dobili smo priopćenje u kojem piše: "Policija je oko 1 sat zaprimila dojavu centra 112 o požaru na otpadu Metisa u Šijani. Vatrogasci su oko 2 sata lokalizirali požar. Policijski službenici osiguravaju mjesto događaja. Gorio je reciklirani otpad, a u požaru nema ozlijeđenih. Kada se stvore uvjeti i požarište prestane tinjati, policijski službenici obavit će očevid kako bi se utvrdio uzrok požara." 

(REX/FOTO/Video Regional Express - Elvis Malagić)

Video vezan uz članak