Vatra skoro progutala Osnovnu školu Veruda, požar je ugašen VIDEO

Vatra skoro progutala  Osnovnu školu Veruda, požar je ugašen  VIDEO-115756

VELIKI POŽAR ZAHVATIO JE ŠKOLU
Večeras oko 20 sati veliki požar buknuo je u Osnovnoj školi Veruda u Puli. Mnoštvo vatrogasaca je na terenu  i pokušavaju obuzdati vatru u središtu stambenog naselja.  Uz vatrogasce tu je i policija koja osigurava da se građani ne približavaju školi. Prema izveštaju sa terena vatrogasci se dobro nose s vatrenom buktinjom koju pokušavaju obuzdati s više strana.
20: 15 Prema neslužbenim informacijama  koje na terenu saznaje Regional Express nepoznata osoba ili više njih bacili su zapaljivo sredstvo najvjerojatnije baklje na krov zgrade te će navedeno zasigurno  biti predmet policijske istrage. 

20: 45 Po zaprimanju  vijesti da gori škola na teren su došli i dogradonačenik Robert Cvek i Elena Puh Belci koja je za Regional Express : "Sva je sreća da se vatra nije proširila dalje  i za svaku pohvalu je brza intervencija vatrogasaca što je sigurno spriječilo veće razmjere štete i tragediju. Po sada dostupnim informacijama netko je bacio baklju na krov, vatrogasci su reagirali na vrijeme. Nadam se da će policija poduzeti pravovremene mjere i utvrditi počinitelje jer mi zaista nije jasno kako nekome može nešto tako pasti na pamet "  ​

20:51 Iz policijske uprave saznajemo kako je dojava stigla nešto prije 20 sati, do 21 sat požar vanjskog  dijela je brzo ugašen trenutno nema novih informacija. Po završetku gašenja uslijediti će očevid .

21:00 Prema neslužbenim informacijama saznajemo kako je vatra zahvatila većinom vanjski dio krovišta, te je gašenje bilo uspješno. Iako se neslužbeno pričalo kako je zahvaćena kotlovnica,  Zahvaljujuči brzoj intervenciji vatrogasaca požar ipak nije zahvatio unutrašnjost škole. Kao su vatrogasci i policija još uvijek na terenu nema detaljnijih informacija.

Naše ekipe su na terenu uskoro opširnije. 

/REX/