Uz dječja Castrum Pula 97 održava i nova igrališta za pse

Uz dječja Castrum Pula 97 održava i nova igrališta za pse-95429

CASTRUMU 97 POVJERENA ODRŽAVANJA IGRALIŠTA ZA PSE NA SISPLACU I U ŠIJANSKOJ ŠUMI
Od početka godine, osim održavanja i uređenja dječjih igrališta, gradskom trgovačkom društvu Castrum Pula 97 d.o.o. povjereno je održavanje i dva igrališta za pse na Sisplacu i u Šijanskoj šumi, ukupne površine cca. 1400 m2.

Igrališta se od strane djelatnika Castruma redovito obilaze i pregledavaju jesu li sva igrala za pse ispravna. Naime igrališta su opremljena modernom opremom i to spravama za skok u vis sa podesivom visinom (prepona), betonskim cijevima za provlačenje, stepping stones spravama, obostranom penjalicom (most), slalomom, obostranom klackalicom te nosačem s gumenim kolutom. Na svakom igralištu postavljene su i klupe za sjedenje, kante za pseći izmet i druge otpatke te pojilice sa različitim visinama.

Vrijedno je napomenuti da su igrališta u potpunosti ograđena metalnom ogradom visine 1,5 metar sa dvoja vrata na različitim stranama igrališta što sprječava eventualne razmirice između pasa.

„Igrališta se nalaze u prirodnom ambijentu i na atraktivnim lokacijama, budući im se lako pristupa što je za vlasnike od velikog značaja. U slučaju bilo kakvih potreba za intervencijom na igralištu, građani nam se mogu obratiti na broj telefona 052/535-710 ili putem e-maila: igralista@castrum-pula.hr“, kazao je Aleksandar Matić, direktor Castrum Pula 97 d.o.o. te dodao kako je Grad Pula u punom smislu, Grad prijatelj životinja.

Naime, osim izgradnje navedenih igrališta, Grad Pula je do sada realizirao brojne aktivnosti u sklopu dugoročne kampanje Pula Pet Plus s prvenstvenim ciljem razvijanja i podizanja razine svijesti vlasnika kućnih ljubimaca, posebice vlasnika pasa i senzibiliziranje javnosti za postizanje što kvalitetnijeg suživota u gradu. U sklopu kampanje već je izgrađen ograđeni park za pse sa svom potrebnom opremom u sklopu multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku, postavljeni su „dogy boxevi“ u najposjećenije pulske parkove te je omogućen besplatan ulazak kućnih ljubimaca u sredstva javnog gradskog prijevoza.

Grad Pula donio je i Odluku kojom se propisuju uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama,  usklađenu s normama Europske unije, a koja osigurava adekvatno postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo pravilno i sigurno ophođenje na javnim površinama. Kako bi javne površine bile sigurne i uredne te primjerene za igru i druženje djece, postavljene su posebne table s oznakom zabrane ulaska pasa, te slijedi postavljanje obavijesnih tabela na igrališta za pse.

(REX)