Uskoro započinje provedba projekta Poduzetničkog centra „Coworking Pula“

Uskoro započinje provedba projekta Poduzetničkog centra „Coworking Pula“-107317

ZA PROJEKT CENTRA U PULI, GRAD IMA 20.061.156,44 KUNA BESPOVRATNIH SREDSTAVA 
Grad Pula, u suradnji s Istarskom razvojnom agencijom – IDA, kreće u realizaciju strateškog projekta iz područja poduzetništva „Coworking Pula“, koji će biti realiziran u sklopu ITU mehanizma. Za projekt uspostave coworking poduzetničkog centra u Puli na raspolaganju je 20.061.156,44 kuna ITU bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose nešto više od 23 milijuna kuna.

„Upravo zahvaljujući ovom projektu grad Pula, ali i cjelokupno urbano područje, doživjet će značajan iskorak u razvoju i modernizaciji poduzetničke infrastrukture, u skladu s potrebama današnjice. Osim novom infrastrukturom, poticajno okruženje stvorit će se i inovativnim sadržajima koje će poduzetnički centar nuditi, a sve s ciljem jačanja poduzetničke klime i stvaranja mjesta novih vrijednosti za sve naše poduzetnike“, naglasio je gradonačelnik Pule Boris Miletić, nadodajući kako je riječ o centru koji će značajno ojačati gospodarsku sliku grada te Pulu staviti na globalnu kartu coworking centara.

„Ovim projektom Pula još jednom potvrđuje svoju poziciju grada po mjeri poduzetnika, grada u kojem naši sugrađani, pokretači lokalnog gospodarstva, imaju mogućnost jačati poduzetničke kompetencije i razvijati svoje ideje na dobrobit cjelokupne zajednice“, kazao je Miletić podsjetivši kako je Grad Pula i ove godine u proračunu inicijalno osigurao 1,5 milijuna kuna za poticanje poduzetnika te, u suradnji s Istarskom županijom i IDA-om, dodatnih pola milijuna kuna za novu kreditnu liniju za poduzetnike. Uz spomenute mjere, čiji je cilj i u ovim izazovnim vremenima dodatno poticati poduzetništvo, Grad Pula je pravovremeno donio set mjera solidarnosti za rasterećenje gospodarstva, namijenjenih poduzetnicima čija je poslovna aktivnost smanjena uslijed epidemije.

Coworking poduzetnički centar smjestit će se na površini od 1.200 m2, na lokaciji postojeće zgrade Mehanike u centru Pule te će se prostirati na tri etaže. U prizemlju će poduzetnici u „open space“ okruženju imati priliku razmjenjivati ideje i uspostavljati suradnju. Na drugom katu prevladavat će zatvoreni uredi za poduzetnike kojima je potrebna veća doza privatnosti, dok je posljednji kat predviđen za konferencije, sastanke te „networking“.Budući centar bit će otvoren 24/7, a koristit će ga poduzetnici različitih profila - od početnika, freelancera, startupova pa sve do velikih poduzeća, odnosno njihovih predstavnika. Dodanu vrijednost projektu predstavljaju i IdeaHUB organizirani ciklusi dodjela potpora, kojima će se poticati generiranje i razvoj novih poduzetničkih pothvata na ovom području. Završetak realizacije navedenog projekta očekuje se do kraja 2023. godine.

(REX)