Uskoro jednosmjenska nastava u OŠ Veruda

OBILAZAK RADOVA NA OŠ VERUDA
Gradonačelnik Boris Miletić, pročelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšić te pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti, Elena Puh Belci, sa ravnateljicom OŠ Veruda Dragomilom Batelić obišli su danas radove na rekonstrukciji i dogradnji OŠ Veruda. Erik Lukšić se obratio prisutnima rekavši kako su radovi u fazi završavanja te sve ide svojim tijekom. Tijekom sljedećeg tjedna stići će i oprema, a tijekom svibnja, škola će dobiti i uporabnu dozvolu. Time će se osigurati nastava u jednoj smjeni za sve učenike OŠ Veruda.
Miletić se zahvalio na trudu i ulaganju te je istaknuo kako je ovo samo jedan od projekata u nizu u kojem Grad Pula ulaže u osnovno školstvo. Kvalitativni pomaci vidljivi su u školi Vidikovac, Veli Vrh, Šijana te sad i u OŠ Veruda, dodao je jer svaka kuna uložena u školstvo dugoročno je najisplativija kuna.
Ravnateljica Batelić rekla je kako je vrlo zadovoljna radovima koji su pri kraju te da je i oprema djelomično stigla. Drugi dio opreme stići kroz petnaestak dana čime se u potpunosti biti opremljene nove učionice.
Za desetak dana izvršit će se tehnički pregled, nakon čega će dobiti uporabnu dozvolu.
Radovi su trajali dvije godine te je omogućen rad za jednosmjensko pohađanje nastave u školi. Radovi se sastoje od rekonstrukcije dijela stare škole i nadogradnje novog krila škole. U starom dijelu škole rekonstruirala se kuhinja, blagavaona (po HACCP sustavu), spremište hrane i prostorija za osoblje, te napravila toplotna stanica. Ukupna netto površina je 205.05 m2.
Dogradnjom se na ukupnoj površini od 2073.05 m2 izgradilo 10 novih učionica, od čega jedna s pripadajućim kabinetom za fiziku i kemiju, a druga za informatiku. U novom se dijelu škole nalazi zbornica, prostorija za prijem roditelja, uredi za pedagoga, psihologa i ravnatelja, te dva polivalentna prostora. Uredili su se novi sanitarni čvorovi za odrasle, djecu i invalide. Za potrebe invalida postavljena je rampa na novom ulazu u školu kao i dva dizala na spoju između nove i stare zgrade. Osim toga uređena je i sportska dvorana u sklopu koje su izgrađene dvije svlačionice, kao i kabinet za nastavnika tjelesne kulture. Svi radovi izvedeni su u skladu s novim pedagoškim standardima i zakonima Republike Hrvatske po prijelazu školskog obrazovanja u jednu smjenu. Cjelokupan projekt vodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, a financira se tako da Ministarstvo osigurava 75%, a Grad Pula 25% potrebnih sredstava.  (REX)