Umberto Tozzi i Plavi Orkestar u Vrsaru!

Umberto Tozzi i Plavi Orkestar u Vrsaru!-145467

FESTIVAL MONTRAKER OD 31. KOLOVOZA DO 1. RUJNA
Na ovogodišnjem Festivalu Montrakeru koji će se održati od 31. kolovoza do 1. rujna 2024. u Vrsaru  nastupit će talijanski izvođač Umberto Tozzi i bend Plavi Orkestar. Ovaj glazbeni događaj održava se četvrtu godinu na jednoj od najzanimljivijih lokacija u Istri, sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara, u kamenolom Montraker. 

Prvu večer, 31. kolovoza, nastupit će Umberto Tozzi. Tozzi je talijanski pjevač, tekstopisac i glazbenik s karijerom dugom više od četiri desetljeća. Glazbenu karijeru započeo je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a svjetsku popularnost postigao je pjesmom "Ti amo" 1977. godine. Među njegovim hitovima su i "Gloria" i "Gente di mare". Nastupao je na festivalima Sanremo i Eurosong, a ukupno je prodao više od 32 milijuna primjeraka albuma. Tozzi je nedavno najavio kraj svoje glazbene karijere, a u sklopu oproštajne turneje nastupit će i u vrsarskom kamenolomu Montraker.

Drugu večer, 1. rujna, nastupit će Plavi Orkestar. Za mnoge jedan od najomiljenijih  bendova  Nakon nekoliko stanki u karijeri, Plavi Orkestar vraća se na scenu, a jedan od prvih povratničkih nastupa bit će na festivalu Montraker u Vrsaru. Od osnutka, osamdesetih godina, kritičari su ga smatrali jednim od najvećih kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina. Njihovi veliki hitovi uključuju "Bolje biti pijan nego star", "Sava tiho teče", "Zelene su bile oči te", "Ako su to samo bile laži" i "Odlazim". Plavi Orkestar izdao je osam studijskih albuma koji su se prodali u tiraži od preko 5 milijuna primjeraka. Bend je održao više od 1 500 koncerata diljem svijeta. 

Prethodnih godina na festivalu su  nastupali Vlatko Stefanovski, Bajaga i Instruktori,  Gipsy Kings,  drugi poznati regionalni izvođači. Ulaznice su dostupne na Eventim.hr. i Mojekarte.hr

(REX)