Umag: Naveo ga na kupnju lažnog dijamanta, a onda ga kamatario i prijetio mu

Umag: Naveo ga na kupnju lažnog dijamanta, a onda ga kamatario i prijetio mu-128064

OSUMNJIČENI 50-GODIŠNJAK JE PRIVEDEN 
Djelatnici Policijske postaje Umag s ispostavom Buje dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 50-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijevara i iznuda.

Policija sumnjiči muškarca da je doveo u zabludu 40-godišnjaka i naveo ga na kupnju predmeta manje vrijednosti, lažno mu prikazujući kako je riječ o predmetima veće vrijednosti. Naime, osumnjičeni je 40-godišnjaka naveo na kupnju lažnog dijamanta, bezvrijedne mjenice i drugih predmeta, uz dogovor da mu je dužan predati i dio novca nakon što proda te "vrijedne" predmete.

Osumnjičeni je 40-godišnjaka održavao u zabludi od početka prošle godine, a kako oštećeni nije prodao predmete, uvjerio ga je da mu je dužan nekoliko desetaka tisuća kuna te mu je počeo zaračunavati i dnevnu kamatu na ukupan iznos od 20%. Potom mu je počeo i prijetiti. Prijetio je da će postaviti eksplozivnu napravu, što je kod 40-godišnjaka izazvalo uznemirenost te je on u strahu za vlastiti život i život bliske osobe predao osumnjičenom više desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni 50-godišnjak uhićen je 24. lipnja na području Policijske uprave primorsko-goranske te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 25. lipnja, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

(dv)