Uljanikov stadion dobio novi kavez za bacačke discipline

Uljanikov stadion dobio novi kavez za bacačke discipline-143954

NOVA OPREMA
Nakon što je prošle godine postavljena nova atletska staza na Sportsko-rekreacijskom centru Veruda koja je dobila certifikat CLASS 1 od strane WORLD ATHLETICS krenulo se u nabavu dodatne potrebne opreme kako bi se mogla održavati službena natjecanja prema najvišim svjetskim standardima.

Prije nekoliko mjeseci nabavljena je nova strunjača za skok u vis, a sada i novi POLANIK kavez KLM-7/10-A koji ima CERTIFIED PRODUCT WORLD ATHLETICS, visine 7 metara s vratima visine 10 metara za natjecanja za bacačke discipline, bacanje diska i kladiva.

Opremu u vrijednosti 21.700,00 eura osigurali su Atletski savez Istre, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, Sportskom zajednicom Istarske županije i društvo Pula usluge i upravljanje.

Prvo natjecanje s korištenjem novog kaveza na SRC Veruda, Otvoreno prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom održat će se već 6. i 7. travnja. Društvo Pula usluge i upravljanje nastavlja s ulaganjima te je iduća aktivnost zamjena strunjača za skok s motkom.

(REX)