Filip Zoričić: Odluke nas neće učiniti popularnijima, ali ćemo dugoročno urediti pitanje prometa

Filip Zoričić: Odluke nas neće učiniti popularnijima, ali ćemo dugoročno urediti pitanje prometa-129585

GRADONAČELNIK PULE O PROBLEMU PROMETA I PARKIRANJA U PULI
Gradonačelnik Pule Filip Zoričić na svom se facebook profilu dotaknuo problema prometa i parkinga u Gradu Puli, a njegovo priopćenje u cijelosti prenosimo:

"Prometni problem Pule je nastajao desetljećima i eskalirao do te mjere da je postao moguće i najzahtjevniji zadatak koji je pred nama. Odlučili smo od prvog dana da nećemo sjediti skrštenih ruku po tom pitanju već pokrenuti promjene za koje znanost, naše službe, a i dobri primjeri iz Europe pokazuju da daju rezultate.
 
Istina, treba nam više autobusa, nove linije, i ukupno povoljniji i kvalitetniji javni prijevoz. Trebaju nam nove biciklističke staze, promjena navika Puležana, car sharing, parking kuće i ostali projekti koje planiramo, ali jednom s ovim treba krenuti i za početak zaustaviti trendove kojima smo išli desetljećima. Trebamo početi s potezima danas, jer studije i dokumentaciju imamo i poteze moramo povlačiti istovremeno kako bi dali rezultat.
 
Slušamo struku, snimamo što se događa u praksi i to da baš sada, baš u srcu sezone kad naš problem i je najizraženiji i kad npr. stanari centra žale što žive u Puli.
 
Nastavit ćemo primjenjivati sveobuhvatni pristup u rješavanju ovog dugogodišnjeg problema te ćemo sustavnim pristupom analizirati problem parkinga u gradu te raditi na poboljšanju i unaprjeđivanju donesenih odluka sve dok one ne budu najbolje za Pulu. Te odluke nas neće učiniti popularnijima, naprotiv, ali puno važnije je što ćemo zajedno dugoročno urediti pitanje prometa i prometa u mirovanju u Puli od čega ćemo korist imati svi."

(DV)